Velünk az Erő

A világ egyik fele azzal van elfoglalva, hogy az orosz elnök már hazajár hozzánk, de a másik felének egész más miatt lettünk érdekesek: Mark Hamill, az egyik utolsó jedi, az egyetlen és utolérhetetlen Luke Skywalker magyarul örült annak, hogy Magyarországon címlapra került. Ez sokkal érdekesebb is, mint Putyin, nem mindennap tiszteli meg a magyarokat a Csillagok háborúja egyik főszereplője.

Hamillnek a mai napig minden megmozdulása esemény. A rajongók tömött sorokban állnak az aláírásáért, pontosan tudja, mit jelent nekik ez az egész. Ha leönti magát kávéval, a lábára csapja az ajtót, vagy a fenekébe vág az alsónadrág, azt nem verheti le rajtuk, ők azért jöttek, hogy végre találkozzanak a bálványukkal, akire egész életükben felnéztek. Egy profi színész nem ásít bele a kérdező arcába.

De Hamillben ennél több volt: megnézte a számítógépén, milyen nyelven beszélnek ott, ahol kijött az új fotója, aztán vette a fáradtságot, hogy beírja az internetes fordítóba, amit mondani akar. Ennyi. Az ilyen gesztusok miatt tud valaki harminc év múltán is bálvány maradni.

Az meg egy elég vagány dolog, hogy az Erő velünk van!

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható.