Vélemény: Szlovák népmese

„Mint a magyar népmesékben, úgy indult a szlovák Jimmy története.”
„Mint a magyar népmesékben, úgy indult a szlovák Jimmy története.”

Nem ért meglepetésként, hogy lazábbra engedett a kötelék az egykor egymás mellett oly büszkén feszítő Zámbó család és Peter Srámek között. Nem hiába, a barátságnak és a segítségnyújtásnak ára van, főleg ha az egyik oldalon a tehetség, a másikon pedig az élelmesség dominál.

Mint a magyar népmesékben, úgy indult a szlovák Jimmy története. Egyszer volt, hol nem volt, volt egy fiatal fiú, aki útnak indult szerencsét próbálni, hamar találkozott a tehetős mecénással, aki biztosítja számára a feltételeket, az ő dolga csupán annyi, hogy a legtöbbet hozza ki magából, ezért cserébe pedig csak néhány, semmiségnek tűnő apróságot kért.

A csillagszemű juhász azonban hamar szembe találta magát a pénz jelentette csúf, legyőzhetetlen gonosszal. Srámek és a királyi család sztorija ugyanis egy szerződéskötés ígéretével kezdődött. Történt ugyanis, hogy Marietta felfedezte Petert, felkarolta, majd Árpy benyomta a TV2 tehetségkutatójába, aminek feltétele volt, hogy írjon neki alá a fiú. A szerződés végül nem a testvérekkel, hanem a csatornával született meg. A szegény fiú végül mindig túljár a kapzsi királyi család eszén. Itt a vége, fuss el véle!

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható.