Van az a pénz

Ha én maholnap bejelenteném, hogy a Blikknél folytatom a pályafutásomat, a főnökeimen kívül vélhetőleg senkit sem érdekelne a hír. Ha azonban egy tévés vált munkahelyet, még akár országos botrány is kerekedhet belőle. Érthető a különbség: az én arcom nem forrt össze a Borssal, azon kivételes alkalmakon kívül, amikor jegyzetet írok, és itt fent jobbra látható vagyok, tulajdonképpen nincs is arcom. Pestiesen szólva nem velem adják el a lapot.

Stohl Andrást viszont az RTL Klub logójával a feje mellett szoktuk meg, a csatornával azonosítják, sok műsoruk lett azért (is) népszerű, mert ő vezette, mert vele lehetett eladni. Ettől függetlenül bárki és bármikor válthat munkahelyet, ha képernyős, ha nem.

Stohl esete azonban mégis más. Épp két hete nyilatkozta azt, hogy ha hívnák is a TV2-höz, mondjuk show-műsorra, azon is nagyon elgondolkozna, ugyanis nem tetszik neki, amit a Tényekben lát. Nem szeretné, ha őt magát egy olyan csatornával azonosítanák, mint a Tények, ami „erősen befolyásolt”, még akkor sem, ha ő csak szórakoztatásra szerződik. Aztán hogy, hogy nem, hirtelen mégis lett az a pénz, amiért hajlandó elfogadni azt, hogy az ő arcával adják el a TV2 show-ját, vele csábítanak nézőket a csatornára.

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja!