Tízezer Perc: Pallagi Ferenc véleménye

Magyarország kötelezettséget vállalt, hogy megvédi azokat a menekülteket, akiket befogadott, és akiket most felheccelt emberek elüldöztek Őcsényből. Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem tett eleget kötelezettségnek, mert nem védte meg az országunk oltalma alatt álló menekülteket. Ehelyett az általa felheccelt buták és felelőtlenek mellé állt.

Nem az első eset, hogy Orbán az erőszak pártjára áll! A rossz emlékű 2006-ban, a forrongó Budapest kellős közepére, az Astoriához hirdetett nagygyűlést annak ellenére, hogy az esemény megvédése az erőszaktól szinte lehetetlen volt, sőt önmaga provokálta ki az erőszakot. Orbán akkor azt a demagóg választ adta, a rendezvény helyszínének megváltoztatását célzó kérésekre, hogy a kormány kötelessége a gyülekezési szabadság fenntartása. Ő maga aztán a gyűlés végén sietve, gyáván eliszkolt, az otthagyott tömeggel meg történt, ami történt. Az ottani véres eseményekért az akkori kormány és a rendőri vezetés mellett Orbánnak is jelentős részfelelőssége van.

Orbán még a tévészékház felgyújtását és a futballhuligánok véres őrjöngését is meg tudta érteni. A katasztrofális októberi éjszaka után lényegében arról beszélt, hogy ha a kormány hazudik, és becsapja az embereket, ne csodálkozzon, hogy azok föllázadnak. Egyszer sem bírta kimondani, hogy a mi hazánkban tilos gyújtogatni, székházat ostromolni, országot háborítani. Mert hatalmi érdekei mást diktáltak.

Bezzeg amikor már az ő idejében néhány ideges tüntető vizespalackokat dobált a Fidesz-székház falához, meg felmásztak az erkélyre, lett ribillió, meg mit képzelnek ezek!

Orbán az őcsényi ügyben a törvénytelenséget pártolta, tehát bűnözött! És megtiporta a legszentebb erkölcsi parancsot, hogy oltalmazd azt, akit üldöznek. Orbán az üldözők közé állt, egy tál férges lencse reményében!