Tízezer perc: Pallagi Ferenc véleménye

Orbán felfegyverzi Magyarországot! Arról beszél, hogy csak az az ország tekinthető szuverénnek, amely maga képes megvédeni a határait, tehát Magyarországnak is képesnek kell lenni erre. Hogy alig van olyan ország a világon, amely önállóan meg tudja védeni határait, hogy az államok katonai szövetségekbe tömörülve, kollektív biztonsági rendszereket hoznak létre, arról szót sem ejt. Pedig mi is tagjai vagyunk a NATO-nak, vállaltuk is, hogy a költségvetés két százalékát hadi kiadásokra fordítjuk, de mióta beléptünk, még egyetlen évben sem költöttünk ennyit a hadseregünkre.

Kormányprogram indul, hogy lőtereket építsenek az iskolákhoz, és vizsgálják a hazafias és honvédelmi nevelés bevezetésének lehetőségét. Így együtt ez az jelenti, hogy Orbán nagyon sok milliárdot fog elkölteni a hadseregre, és az ifjúság militarizálására, fölöslegesen, eredménytelenül.

A szerencsétlen magyar tanuló ifjúságot a hazafias jobbra át! balra át! oktatásával mindig olyan rezsimek macerálták, amelyek utálták a demokráciát, lenézték a tömeget, és egy dicsőséges nagy vezér roppant súlyát nyögték. Mint most! A két világháború között a kabarék sztárja volt a semmire sem jó, részeges leventeoktató, de Rákosi és Kádár alatt, az MHK és MHSZ tisztikara is bűzlött az alkoholtól és a tehetségtelenségtől. Orbán most a mai semmirekellőknek és alkoholista pártpityuknak kínál karriert és magas fizetést, a mi pénzünkön. Mert az ő álmaiban honvéd áll a Hargitán, és a magyar huszár kikergeti a világból az összes ellenséget. Aztán suvickosan megpödri a bajszát, meghúzza a csikóbőrös kulacsot és verbunkost táncol, egy szál karddal.

Valahol, tőlünk távol, villódzó képernyők előtt ülve, néhány gomb megnyomásával megbénít egy teljes országot egy másik állam katonája. Hogy mivel, hogyan? Orbánék azt nem is értik!