Tízezer perc: Pallagi Ferenc véleménye

Nem, Botka nem most veri szét a Szocilista Pártot! Szét volt az verve már hat éve is, de ha jobban meggondolom, lehet annak majdnem húsz éve, hogy meghalt. A Horn nagyképűsége miatti 1998-as bukta óta ez a párt lényegében nem létezik. Még akkor sem, ha megnyertek közben két országgyűlési választást, alakítottak három szerencsétlenkedő kormányt. Alkotó politikai közösségként már nem éltek egyetlen pillanatot sem. Kiveszett belőlük a gondolat, nem volt mondanivalójuk.

Az, hogy hatalmon van egy párt, nem bizonyítja, hogy létezik is! A szocialisták húsz éve nem alakítják a magyar társadalmat, csak élősködnek rajta. Hatalmukat arra használták, hogy lopjanak. Állításaik, miszerint ők értenek az ország vezetéséhez, és modernizálják a társadalmat, nem bizonyultak igaznak. Nem tudtak egyetlen reformot sem végigvinni. Terveik azon buktak meg, hogy érdekcsoportjaik képtelenek voltak a megegyezésre. Az egészségügyről, a közigazgatás átszervezéséről, sem más fontos kérdésről nem tudtak egymással kompromisszumot kötni, és ahelyett, hogy csillapították volna a társadalmi ellentéteket, tovább élezték azokat. Nem szakítottak a Kádár-korszak értékvilágával, végzetesen eladósították az országot. Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai nagyon sokat tett azért, hogy Orbán kétszer nyerjen kétharmaddal. Ma sincs közöttük szinte egyetlen új arc sem, azok kínálnak most új világot, akik az ostobaságukkal, korruptságukkal hatalomra segítették Orbánt.

Ha a Szocialista Párt öngyilkos akar lenni, márpedig ezekben a napokban azon szorgoskodik, hagyni kell. Helyette csak jobb jöhet! Ha Molnár Zsolt, Botka László, Horváth Csaba, meg a többiek már nem politizálnak, sem szegényebb, sem szomorúbb nem lesz az életünk. Kár, hogy erre rámegy megint négy év, kár, hogy az Orbán-rettenet akadálytalanul folyik tovább!