Távozzanak!

53 fok. A rekortánburkolatú pályán pokoli forróság uralkodott, múlt pénteken az egész ország területére hőségriadót rendeltek el, ép eszű ember a déli kánikulában otthon marad vagy a vízben hűsöl, magára irányítja a ventilátort, piheg az ár­nyékban. De egészen biztos, hogy nem a rekortánon nyargal.

Egy 53 éves futballbírót gyászol a családja és a hazai fociszerető közeg. Miért kellett meghalnia? Nyilván majd az orvosok megállapítják az okát, tán agyvérzés vagy szívinfarktus, ki tudja… Nyilván soha senki nem fogja kimondani, hogy a sportember esetleg azért halt meg, mert az 53 fokos hőségben ro­hangált a megyei vezetők által elrendelt erőfelmérőn. Ezek a megyei vezetők pedig nyilván nem fognak lemondani, hiszen azzal szentesítenék, hogy mekkora baromság 53 fokos hőségben erőfelmérőt tartani.

Pedig minden jóérzésű ember tisztában van vele: a felelősséget vállalni kell. Nem illik hárítani, ez nem a cinikus megjegyzések ideje, itt egyetlen járható út létezik: felállni, venni a kalapot, és az őszinte részvét kifejezése után csöndben odébbállni. Kurmai Zoltán és Márkus Tamás, legyen önökben emberség, távozzanak méltósággal!

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható.