Tárgyak

Nem mindig a slusszkulcs a lényeg, és azt gondolom, hogy az élet tükrében az anyagias dolgok láthatatlanok, mit sem érnek.

Az egyik barátnőm esete jut erről az eszembe: a lányt szinte a sors hozta össze azzal a kimondhatatlan nevű, ámbátor végtelenül sármos svájci fiúval… Minden tökéletesnek bizonyult. A fiú csak egy kiruccanás kedvéért volt ugyan Magyarországon, de a barátnőm miatt időről időre visszatért. Olyan is előfordult, hogy kilométereket autókázott hozzá csak azért, hogy reggelit vigyen neki az ágyba.

Az első pillanattól kezdve úgy passzoltak egymáshoz, mintha már hosszú évek óta együtt lennének. Az is kisült, hogy a srác nem csak hogy halálosan szerelmes a lányba, de havonta több millió forintnyi összeget keres, az egész családja kőgazdag – és mesébe illő módon alakult köztük minden. Már láttam a barátnőmet, ahogy a svájci csokoládé-mennyországban fejére helyezik a királynői csokikoronát, amikor felhívott, hogy szakított a sráccal. Mindössze annyi történt, hogy rájött, lelkileg mégsem passzolnak, és így soha nem lenne vele igazán boldog, még akkor sem, ha más nőnek még így is az a pasi lenne a főnyeremény… és ezzel a kis példabeszéddel el is mondtam a véleményem.

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható.