Szülői

Terrorizálják egymást a kisdiákok a világhálón – erről tájékoztatták a suliban Várkonyi Andreát és szülőtársait. Javasolnék egy másfajta szülői értekezletet is. Kedves szülők! Önök közül is sokan (nem Várkonyira gondolok), terrorizálnak másokat a világhálón. Halálra kínoznák, sőt a Facebookról is törölnék a kollégát, bárkit.

Valami újfajta kommunikáció­pestis terjed. Ugye, ismerős a fo­cimeccseken halált hörgő drukker? Vagy az autóból ordító sofőr? Ami átmeneti szörnyeteggé teszi őket, az a védettség érzete. Tudják, érdemi vita úgysem bontakozhat ki. A drukkert védi az anonimitás, a sofőrt a karosszéria.

Valami hasonló mozgatja a világháló verbális gyilkosait is. Virtuális kést rántanak, zaklató bandába tömörülnek, miért ne, sok netezőt az anonimitás, az el­érhetetlenség véd. Egy következmények nélküli világ(háló) ez. De míg focidrukker nem sok van, s az utakat is csak kevés őrült sofőr rója, a közösségi hálón három és fél millióan vagyunk fenn. So­kan kaptak lehetőséget arra, hogy szabadjára engedjék ösztöneiket, mára az anyázás napi rutinná vált. Ki tudja, milyen cselekvés lesz e tömérdek agresszív szóból, vagy milyen felnőtt a virtuális diákterroristákból.

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja.