Sok folyadék!

Régen történt, ugyanolyan ká­nikula tombolt, mint most. A hőség ellenére ezerrel hasított a mezőtúri rockfesztivál, vidéki punkok Kánaánja, Gézu is meredező taréjjal a kobakján zötykölődött a vonaton, hogy este alapos porfürdőt vegyen a VHK sámáni szeánszán.

Bágyasztó forróság töltötte meg a kupét, Gézu elméjében pedig megakadt a lemezjátszó. Az orvosmeteorológus figyelmeztető szavait visszhangozta az emlékezet: fokozott folyadékbevitel, fokozott folyadékbevitel! Félúton sem járt, de már szisszent a negyedik sör. Gézu nem hagyta, hogy felboruljon a folyadékháztartása.

Az állomástól az egykori laktanya kiszikkadt oázisáig gyalog tette meg az utat. Semmit nem bízott a véletlenre: a restiben rögvest telepakolta szatyrát az életmentő folyadékkal. Homlokáról patakokban folyt a víz, nem volt más választása, csak pótolt és pótolt…

Az érkezés viszont zökkenőmentesre sikeredett. Gézu immáron tánclépésekben közlekedett, dacolva az időjárás viszontagságaival, utat engedve a terebélyesedő boldogságnak. A tizedik védőital környékén győzött az orvostudomány. A nap még magasan járt, ám Gézura már tartós árnyék vetült.

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható.