Pallagi Ferenc: Tízezer perc

Megindult a szennyáradat, a kormány a józan ész minden reménykedése ellenére is rohamot indított a józan ész ellen! Hét, a nemzetrontó, sátáni So­rosról és a magyarokat megenni készülő migránsokról szóló álkérdéssel riogatják az em­be­re­ket, ők meg riadoznak.

Lehetne ez vicc is, mondhatnánk, hogy ilyen kicsike igazságtartalommal, ilyen nagy pénzzel és apparátussal még soha nem hülyítették a népet Magyarországon, de ez már messze túl van a viccen. Utoljára talán az 1944-es Virradat vagy az 1951-es Szabadnép közölt a valóságtól ennyire távol eső szövegeket, mint a mai magyar kormánysajtó.

Hogy nem az igazság keresése hajtja ezeket a moslék sajtótermékeket, azt az is bizonyítja, hogy bárki megszólalhat náluk Soros-ügyben, csak Soros György nem. Még egyetlen kormánypárti szerkesztőség sem tett bágyadt kísérletet sem arra, hogy megkérdezze magát Sorost, hogy valójában mit is akar, és amit akar, azt miért. Soros megszólaltatása nem lenne egy bravúr, már több száz újságírónak sikerült a világon. A napokban épp itt járt Szlovákiában, így még az útiköltség sem lett volna magas.

Persze ha attól majréznak, hogy Soros esetleg mást mond, mint amit eddig ők terjesztettek róla, az más. Így jár, aki hazudik! Ennek a Soros nélküli Soros-kampánynak valójában semmi köze nincs Soros Györgyhöz. Orbán és Habony keresett egy olyan témát, amivel meg lehet nyerni a következő választásokat, és a migránsokban találták ezt meg. Jól választottak, ettől valóban rettegnek nálunk a népek, Soros csak a csomagolás, csak az örök zsidó, akivel riogatni lehet.

És meg fogják nyerni a választásokat, és tovább fogják építeni a hazugságra, irigységre és félelmekre épülő rendszerüket, egészen addig, amíg a magyarok a hazugságaikba menekülnek, amíg az irigység hajtja őket, és képtelenek legyőzni a félelmeiket.