Majmos

Nem érdekel a foci. Bernd Storck szövetségi kapitány működéséről sincs halvány fogalmam sem. De miért az a kérdés, hogy az andorrai vereség után kirúgják-e őt? Miért ez a fontos? Ha őt menesztik, megjavul a magyar labdarúgás? A morál, az utánpótlás színvonala?

Figyelem egy vidéki focipályán: feltűnően sok olyan gyerek kerül a csapatba, akit az apukájuk luxusautón hoz. Miért függhet akár picit is a gazdag/befolyásos papától, ki legyen a szélső? Miért rúghat labdába kevesebb eséllyel az, aki „csak” tehetséges, szorgalmas? Mit tud majd kihozni ilyen srácokból akár egy világklasszis kapitány is?

Jó néhány focistát nem neveznék sportolónak. Nincs állóképesség, nincs lélek. Emlékszem korábbi időből evezőslányok gúnyos felháborodására, miután megnézték aranylábú klubtársaik egy „edzését”. Csakis egy kapitány hibája, ha nem tud nyerő válogatottat kisakkozni ebből az anyagból?

Miért mindig a beosztott, és sohasem a felettese a hibás? Miért nem Csányi Sándor elnök ajánlotta fel a lemondását?

Tudom, most megint játszanak majd a sportvezetők egy kis majmost: Eddig minden rossz volt, mert itt volt X, de most lecseréljük, na majd most minden jó lesz. Kirúgjuk a bűnöst, na majd most jobb lesz. Namajmost. Majmost. Csakhogy majmot belőlünk csinálnak.

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja.