Igazi

Romantikus regénybe illő történet látott napvilágot. A (fő)hős szerelmes szerepében: Ilonka néni, aki minden követ megmozgatva próbálja felkutatni az évtizedek óta nem látott olasz szerelmét. A 80 év körüli asszony internetelérés híján nem a mai közösségi médiából meríthette az ötletet. De lássuk, miből válogathatott volna:

„Keresem azt a szőke hajú, kék szemű, hosszú combú lányt, akivel a 9-es buszon tegnap délután egy pillanatra találkozott a tekintetünk”, vagy „Kérlek, segítsetek, próbálom elérni azt a fiatal, borostás srácot, aki két napja reggel a közértben mögöttem állt a sorban. Piros sapkát és napszemüveget viselt” – a számtalan közül csak két rövid bejegyzés abból az internetes csoportból, amelyik azért alakult, hogy a „nagy találkozás” varázslatos pillanatát – az önbizalom hiánya miatt – elszalasztó fiúk és lányok újra megtalálhassák azt a bizonyos igazit.

Nem mindig voltam egy határozott figura, sokat hibáztam, sok mindent megbántam, de egy valamit megtanultam: a fontos pillanatokat sosem szabad elszalasztani! Ezt most már Ilonka néni is pontosan jól tudja...

Kapcsolódó cikkünket itt találja.