Fizetek!

Egy festői, de elnéptelenedő olasz kis falucska kétezer eurót, azaz több mint hatszázezer forintot ajánlott fel mindenkinek, aki odaköltözik. Az most lényegtelen, hogy Galliano polgármester utólag azt mondta, nem is gondolta komolyan az egészet, a lényeg az, hogy egy csomó magyar is jelentkezett, hogy szívesen lenne a jövőben bormi­dai lakos.

Állítólag a településen éttermek, posta is működik, azaz nem egy szellemváros, mégis azt gondolom, akik pályáztak volna a lakásra, pénzre, nem nagyon gondolták végig, mi vár rájuk. Arra mondjuk fogadást kötnék, hogy többségük egy szót sem tud olaszul (tapasztalatból mondom: egy ligúriai faluban olaszon kívül egy kukkot sem beszélnek), abba meg végképp nem gondoltak bele, miből tartják majd fenn magukat, ha a nyakára hágnak a kétezer eurónak. Szóval alighanem romantikus álmodozók, semmint racionális döntést hozó, megfontolt emberek.

Aztán beleolvastam a hazai hírekbe, kormányról, ellenzékről, migránsokról, Sorosról, NER-ről, vitákról, veszekedésekről, feljelentésekről, lemondásokról, egészségügyről és oktatásról – Signore Galliano, nem mehetnék mégis? Még én fizetek kétezer eurót!

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja