Fájó hiány

Az emberek általában azért járnak a temetőbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről, barátaikról. Viszont vannak, akik egészen más céllal mennek ki a sír­kertekbe, mégpedig azért, hogy lopjanak. Virágot, mécsest, sírkövet, egyéb emlékeket. Mint például most Mosonmagyaróváron egy bronzból készült kismotort.

Az egyik szemem sír, a másik pedig sírhant, amikor ehhez hasonló híreket hallok vagy olvasok. Egyszerűen nem fogom fel ésszel. Nyilván a sírok és a rajta lévő tárgyak a halottnak már semmit sem jelentenek, ugyanakkor a családok éppen ezekbe tudnak belekapaszkodni, hogy ne csak a szívükben, hanem fizikai formában is emlékezhessenek az elhunytra.

Másokat ez azonban cseppet sem érdekel, az viszont sokkal inkább, hogy halott nagyjaink képeivel díszített bankjegyeket kapjanak a könnyektől pöttyözött, lopott holmikért. Ők minden bizonnyal félrehallották a porból lettünk, porrá leszünk kifejezést. Porból vettünk...

Szegény Zoltán imádott két keréken útra kelni, emiatt is kapott a sírjára egy ehhez kapcsolódó emléket. A családnak most már nem csak az ő, hanem a kismotor hiánya is fájó.

Kapcsolódó cikkünket itt találja.