Bienerth

Pár hónap után véget ért a magyar úszósportban az a fejezet, amit Bienerth-korszaknak nevezhetünk. Minden idők legjobb fél éve van a sportág mögött (sikeres vb-rendezés, hatalmas győzelmek a felnőtt- és a junior-világbajnokságon), csakhogy ehhez Bienerth Gusztávnak körülbelül annyi köze van, mint nekem.

Ne felejtsük el, őt a politika pottyantotta az elnöki székbe. A korábbi és az idei sikerekért is megdolgozó elődöt, Gyárfás Ta­mást (a hatalom nyílt asszisztálása mellett) Hosszú Katinka buktatta meg. Majd, bár erre ma már nem szívesen emlékeznek, hallelujázva emelték pajzsra BG-t. Ezt a nemcsak alkalmatlan, de – nyilatkozatai alapján mondhatom – buta figurát. Időközben „odafent” rájöttek, rossz húzás volt Gyárfás kezét elengedni, így hát szép sunyiban rehabilitálták: együtt parádézhatott Orbánnal, és az utódnak minden rossz szót vissza kellett vonni, amit rá mondott.

Bienerthet pénteken ezek után 141:2-es szavazataránnyal megbuktatták. Gyárfást azonban arcvesztés nélkül (és Katinka miatt) nem hozhatják vissza. Az a gyanúm, most jön a Gyárfás nélküli Gyárfás-korszak. Ahogy az István, a királyban az uralkodó Istennek mondja: Veled, Uram, de nélküled!

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja