Zalatnay: Delhusa kérjen bocsánatot

Zalatnay Sarotla átcipelte hatalmas adósságát 2009-re, ráadásul összerúgta a port régi barátjával, Delhusa Gjonnal. Vagyis rossz előjelekkel indul az új év, de Cini bízik a jó folytatásban.
Zalatnay Sarotla átcipelte hatalmas adósságát 2009-re, ráadásul összerúgta a port régi barátjával, Delhusa Gjonnal. Vagyis rossz előjelekkel indul az új év, de Cini bízik a jó folytatásban.

Bors:– Hogy halad a törlesztésekkel?
Cini: – Megkeserít, hogy egyesek még mindig támadnak, holott leültem a büntetésem, és folyamatosan igyekszem visszafizetni a tartozásomat. Szerencsére a hitelezőim kezdik megérteni, hogy hamarabb jutnak a pénzükhöz, ha megegyezünk, mintha polgári pert indítanak.
Bors: Annak idején eszébe sem jutott külföldre szökni a büntetés elől?
Cini: – Vállaltam, hogy itthon maradok, nem lógok meg, hanem leülöm a büntetésem. Ha megléptem volna, se tudtam volna énekelni Amerikában, mert amennyire széthúznak a magyarok, biztos feljelentettek volna.
Bors: – Mi segített átvészelni a börtönben töltött időszakot?
Cini: – A magánéletem akkor romokban volt, elvesztettem édesanyámat, elváltunk Csabival, aztán ott volt még a betegségem, Nixit pszichológia kezelésre kellett járatni, és erre volt korona a börtön. Ilyen körülmények között vagy megerősödik az ember és újra neki fut, vagy teljesen vége. Hiszem, hogy a karmám segített. Tudtam, hogy meg kell csinálnom, hittem magamban. Bors: – Barátai végig kitartottak ön mellett?
Cini: – Sok barátom van, akik megmaradtak, és kiálltak mellettem. Akadnak új jelentkezők is, de velük tartom a távolságot, mert nem akarok csalódni.
Bors: – Min vesztek össze Delhusa Gjonnal, akivel sokáig jó barátok voltak?
Cini: – Nemrégiben együtt léptünk fel, és amíg ő a színpadon volt, addig én kiosztottam pár autogramot. Zavarta, hogy nem vártam meg a koncert végét, és nem együtt adtuk az aláírásokat. Ezután eleresztett néhány csúnya mondatot, többek között azt, ha ő nincs, akkor mehettem volna a híd alá a lányommal együtt. Gjonival nem vagyok hajlandó addig szóba állni, amíg ezért nem kér személyesen bocsánatot. Az oké, hogy mellém állt a nehéz időkben, és segítőkész volt, de ez neki is reklám és üzlet volt.
Bors: – Beindul-e idén a karrierje, lesz-e új lemez?
Cini: – A fellépések évről-évre kevesebbek. Már az angliai felkérések is visszaestek, de ez nem veszi el a kedvem attól, hogy januárban neki lássak az új albumom felvételének. Stílust váltok, a keményebb gospel felé mozdulok el. Úgy érzem, még van bennem egy könyvnyi mondanivaló, ezért azt is szeretném az idén megjelentetni. Sokat remélek 2009-től.
Ocskó Zsolt