Wossala Rozina: a régi, bevált receptekhez kár hozzányúlni

13+1 kérdés & válasz a Konyhafőnök egyik zsűritagjától
13+1 kérdés & válasz a Konyhafőnök egyik zsűritagjától

A konyhafőnök egyik zsűritagja konyhájában jól megférnek a hagyományos ízek és a legőrültebb kreációk.

1. Milyen gyakran főz csak saját maga, a család vagy a barátok örömére?
Általában a sűrű időbeosztásom miatt csak a reggelit szoktam mindig én készíteni, de ha időm engedi, a barátaimat is szeretem meglepni. Nagyon jó látni, hogy nyitottak és szeretik megkóstolni az épp aktuális újító ötleteimet. Havonta egy-két komolyabb vacsorát is csinálok vagy a magam, vagy a barátaim legnagyobb örömére.

Tökéletes receptek a Gasztro magazinban, keresse minden második kedden a Borsban!

Fizessen elő a Borsra kényelmesen: online, bankkártyával!

Lapozzon bele:

2. Van kedvenc alapanyaga? Mi az?
A vörös húsokat és a tojást imádom.

3. Mi az, amivel soha nem lenne hajlandó dolgozni? Miért?
Nincs ilyen, ugyanis nagyon nyitott személyiségnek tartom magam, igyekszem mindent kipróbálni, ami csak az utamba kerül, hiszen minden alapanyagból ki lehet hozni valami ütős ételt. Minden ismeretlen hozzávalót szívesen fogadok, igazi kihívás számomra ilyenekkel dolgozni.

4. Ha választhatna, kivel készíttetné el magának a tökéletes reggelit?
Lovasi Andrással szívesen falatoznék, de csak a társasága miatt, mivel érdekes embernek tartom, szívesen beszélgetnék vele. A reggeli készítést viszont nem adnám ki a kezemből, ő csak nyugodtan élvezze az eredményt. :)

5. Mi lenne a tálcán?
Avokado Eggs Benedict, azaz Benedek-tojás.

6. Mióta tud főzni?
Bevallom, elég későn kezdtem ismerkedni a gasztronómia világával, ugyanis olyan 14 évesen kezdett érdekelni, hogy milyen is a konyhaművészet, azóta viszont olyannyira a hatalmába kerített, hogy állandóan művelem, ez az életem.

7. Milyen típusú ételeket fogyaszt a legszívesebben?
Mindenevő vagyok, imádok új dolgokkal kísérletezni, kipróbálni nem ismert, nem megszokott ételeket, ízeket.

8. Fontosnak tartja az egészségtudatos táplálkozást?
A változatos táplálkozást tartom nagyon fontosnak, hogy ne legyen egyoldalú az étkezésünk, hanem mindig más formában vigyük be a szervezetünkbe a nélkülözhetetlen tápanyagokat, valamint csak friss alapanyagokat fogyasszunk.

9. Mit tesz ennek érdekében?
Mindent a piacon szerzek be. Vannak kedvenc árusaim, akikben tudom, hogy sosem fogok csalódni. Szeretek nézelődni, kóstolgatni, újdonságokat felfedezni. Ez teljesen ki tud kapcsolni.

10. Mi volt a legemlékezetesebb konyhai baki, amit nem szeretne megismételni?
Egyszer ráfogtam a forró serpenyő nyelére, ami szintén átforrósodott, így nem volt kellemes érzés.

11. Melyik konyhai eszközt tartja valóban nélkülözhetetlennek?
A japán szeletelőkést. Ha ez nem lenne, sokkal macerásabb volna minden. Olyan pengeéles, minőségi kés ez, hogy a legdurvább alapanyagokat is kiválóan aprítja, szeleteli, így enélkül én is félkarú óriás lennék.

12. Mi az, amit soha nem használna?
Ahogy már azt korábban említettem, nincs ilyen, mindent szívesen kipróbálok, akár alapanyag, akár eszköz. Szerintem mindennel meg lehet találni a közös hangot, csak kísérletezgetni kell.

13. Milyen az ön számára az ideális konyha?
Nagy és világos. :)

+1 Mi a kedvenc étele?
Egy egyszerű reggeli, ami mégis mennyei: Vajas pirítós avokádóval és buggyantott tojással.