Tudta? Ha kicsi a pénisze, akkor is nagy! – 18+

Kicsinek gondolja a (pasija) farkát? Nos, van egy jó hírünk! Közeli főemlős rokonaihoz képest az embernek, a Homo sapiensnek van a leghosszabb szerszáma. Ez tudományos tény.
Kicsinek gondolja a (pasija) farkát? Nos, van egy jó hírünk! Közeli főemlős rokonaihoz képest az embernek, a Homo sapiensnek van a leghosszabb szerszáma. Ez tudományos tény.

A témával egy ausztrál professzor, Darren Curnoe evolúcióbiológus foglalkozott behatóan az Új-Dél-Wales-i Egyetemen Sydney-ben. Megállapításai szerint a fajfenntartásban, szaporodásban is végbemenő evolúció a felelős azért, hogy különböző péniszméretek alakultak ki a főemlősöknél, és ez az evolúciós „kényszer” határozta meg fajonként, hogy melyiknél mekkora.

A hím csimpánzoknak például a rokon fajokhoz képest közepes péniszük van, viszont nagy heréjük, ami sok spermát tud termelni. Ennek oka, hogy a nőstény csimpánzok nem hűségesek, azaz több hímmel is közösülnek egymás után. Vagyis az egyes hímek versenyben vannak egymással, melyikük hímivarsejtje lesz a befutó, amely megtermékenyíti a petesejtet, azaz kinek a génjei öröklődnek tovább.

© © Wikipédia

Nincs ilyenfajta „spermaháború” viszont a gorilláknál, így a faj hímjeinek kicsi a vesszeje és a heréi is. A gorillák ugyanis alfahímből, nem domináns hímekből, nőstényekből és kölykökből álló csoportokban élnek, és a „vezérnek” – akit ezüst színű hátszőrzetéről lehet felismerni – előjoga van a párzásra minden egyes nősténnyel. Szóval egyfajta háreme van az alfahímnek, és ebben a kényelmes helyzetben, avagy leosztásban nem nehezedett evolúciós nyomás a faj hímjeire, hogy különösebben hangsúlyos nemi szerveket fejlesszenek ki, amivel meghatározó benyomást tehetnek a nőstényekre.

Ami az embert illeti, vele kapcsolatban két elméletet is valószínűnek tart Curnoe, ami magyarázatot adhat arra, miért lett relatív nagy szerszáma és közepes heréje. Az egyik eshetőség, hogy a két lábra emelkedés sokkal láthatóbbá tette a péniszt, és a nőneműek esetleg az alapján is választottak közösüléshez partnert, hogy mekkora vesszője volt neki. Egy másik lehetőség, hogy a hímtag egyfajta hőelvezetőként is funkcionál, ami járás közben meleget ad le, hogy hűtse a testet.

© © worldssmallestcocks.tumblr.com

A kutatás mindenesetre tovább folyik, Curnoe pedig azt javasolja azoknak a férfitársainak, akik bizonytalanok férfiasságuk méretét illetően, hogy menjenek állatkertbe. „Nézzék csak meg! Az, hogy egy 200 kilós hím gorillának kicsi a fallosza, még sosem, egyetlen percig sem ingatta meg őt a férfiasságában” – hívja fel a figyelmet a tudós.

Persze, mi emberek vagyunk, és mindenki tudni akarja, hol helyezkedik el az ő ékessége a skálán. Egy tavalyi brit kutatás szerint az átlagos férfi farok ernyedten 9,2 centiméteres, mereven 13,1 centiméteres. Akinek pedig még ez sem elég, annak ajánljuk figyelmébe azt a Tumblr-oldalt, ami a világ legkisebb péniszeit gyűjti össze nagy műgonddal. Egyrészt sokaknak vigaszt adhat („Lám, még az enyémnél is van kisebb!”), másrészt megtanít arra, hogy hogyan kell tudni elfogadni és büszkének lenni arra, ami megadatott.

És még valami: egy másik tanulmány azt is kimutatta, hogy sokkal gyakrabban csalnak meg a nők nagy bránerrel felszerelt férfiakat.