Test és lélek

Tomán Szabina: Heti egyszer bűnbe esem - interjú

A. T.

Létrehozva: 2016.10.15.

<p>Nyolctól négyig kőkemény üzletasszony, délután négytől másnap reggelig viszont minden játékosságra kapható édesanya. A legtöbb anyukához hasonlóan neki is az a legnagyobb problémája, hogy rövidnek találja a napokat és bevallja, ezért bizony első körben ő is a sportolásról mondott le.</p>

Már nem modellként, hanem üzletasszonyként emlegetjük. 

Húsz évvel ezelőtt kereskedelmi iskolába jártam, kereskedői szakon, aztán modellkedtem, ahol a szép külső kevés volt. Valahogy azt is el kellett adni. Mindig próbáltam azonosulni a megrendelőimmel, észrevétlenül is sokat tanultam az üzleti világról. Miután megszültem a kislányomat, szerettem volna visszanyerni az alakom, kísérletezni kezdtem az élelmiszerekkel, diétákkal, és ez végül céggé nőtte ki magát. Mindennap tanulok és azt hiszem, azért működik jól a rendszer, mert jó szakembereket választottam magam mellé. Én nem értek mindenhez és nem is szeretnék. Ha dolgozom, akkor rend és fegyelem van, amikor viszont Amirával vagyok, akkor ellágyulok és akár bohóccá sminkelve is jókat bolondozunk.

Van életkori küszöb, mikor már nem érdemes életmódot váltanunk?

Nincs. Sőt! Van egy nyolcvankét éves vendégem is. Neki először a menye járt hozzám, majd miután ő maga fogyni szeretett volna, segítséget kért. A legszebb bók az volt, amikor azt mondta, úgy érzi magát, mint hatvanéves korában. 

Tapasztalata szerint miért változtatunk?

A férfiaknál nem a ruhaméret a probléma, hanem egészségügyi okok vezetnek a döntéshez, például magas vérnyomás. A nőknél árnyaltabb a helyzet, ők általában szeretnék visszanyerni akár a szülés előtti, akár a fiatalabb kori alakjukat, és a személyes konzultáció után el is kezdődhet a közös munka. 

Ön is sokat dolgozik az alakjáért?

Töredelmesen bevallom, hogy az elmúlt időszakban nem volt időm sportolni. Olyan gyorsan növekszik a cégem és ebből kifolyólag, onnan sok helyen kell helytállnom és – gyakorolnom a munka átadását másnak –, hogy pont a sportolás volt az első, amit kihúztam a napi teendőim közül. Pont most tervezgettem, hogy hetente háromszor személyi edzőhöz fogok járni. Az étkezésekben viszont tudatos vagyok, naponta ötször és egészséges ételeket fogyasztok.

Ez a gyakorlatban mit jelent?

Ébredés után rögtön reggelizem, aztán nyolc óra után gyümölcsöt tízóraizom. Ebédig rengeteg folyadékot iszom, majd dél magasságában ebédelek. Általában halat, zöldségekkel. Uzsonnára magas fehérjetartalmú snacket választok, majd vacsorázom a kislányommal, és lefekvés előtt még egyszer eszem. Kerülöm az ízfokozókat, a cukros italokat és ételeket. Alapvetően úgy vélem, hogy túl vagyunk etetve, itatva és indokolatlanul terheljünk a szervezetünket. Soha nem vagyok túl éhes, így egyensúlyban tartom a vércukorszintemet is. 

A legtöbb szakember azt sulykolja belénk, hogy elalvás előtt ne együnk semmit. 

Én viszont nem ürítem ki éjszakára a raktáraimat. Nyilván nem húslevest vagy nehéz tésztákat eszem, hanem párolt zöldséget és sovány húst, és nem eszem túl magam. 

Kapható egy kis bűnözésre?

Szeretek bűnözni! Azzal a kitétellel, hogy ezt hetente egyszer-kétszer tehetem meg, és akkor a kedvenceimet fogyasztom. Az országban szerintem kevés ember szeret nálam jobban enni. Imádom az ízeket, szeretem megízlelni a különböző kultúra étkeit. Mindenevő vagyok. 

Mi számít „bűnnek”?

Első helyen az olasz tészták állnak! A „hétköznapokon” viszont odafigyelek arra, hogy naponta ötször, egészségesen étkezzem és sok folyadékot fogyasszak!

Jó háziasszonynak tartja magát?

Azt hiszem, igen! Én az igazi, magyaros receptekben vagyok jó a konyhapultnál. Értem ezalatt például a házias húslevest vagy a nokedlit pörkölttel. Nekem egy saláta összedobása nem egyenlő a főzéssel! Az én szememben a főzés minimum három fogás elkészítését jelenti, csak mostanában erre sem jut elég időm, azonban már látom a fényt az alagút végén. 

A kislánya étrendjét hogyan formálja?

Amira nagyon válogatós. De­cemberben lesz tízéves és elég határozott ízlése van azt illetően, mit szeret és mit nem. Szereti a halakat, ez jó. A gyerekek másolnak minket, így fontos a példamutatás. Ő is látja, hogy az anyukája sok zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt és próbál utánozni. Vele kapcsolatban igyekszem kompromisszumot kötni magammal. Nem szeretném, ha mindentől el lenne tiltva, de azt sem, hogy válogatás nélkül mindent megehessen. Szoktunk beszélgetni az élelmiszerek összetételéről, tudja, milyen fontos, hogy jó minőségű alapanyagokat vásároljunk. Ha egy új terméket látok, megfordítom és megnézem az összetevőit. Ha sok ízfokozót, tartósítószert tartalmaz vagy olyan anyagokat, melyeket nem is ismerek, biztosan visszateszem a polcra. Ezt is látja. A kislányommal egyébként megállapodtunk abban, hogy időközönként olyan édességeket vehet le a polcról, amilyenre vágyik. Hozzátartozik a dologhoz, hogy a desszerteket legtöbbször együtt sütjük meg, és közben jól is szórakozunk. 

Névjegy

Foglakozása: Modell, üzletasszony

Család: Elvált, kislánya, Amira 10 éves

Munkássága: Saját cégét vezeti, mely a személyre szabott, fehérje alapú élelmiszerekből összeállított diétát ötvözi az egyedi mozgásórarenddel.

Dolgozó nőként önnek mi a mindennapok legnagyobb nehézsége?

Az, hogy a nap 24 és nem 36 órából áll. Logisztikázni, rendszerezni a teendőket nem egyszerű feladat. Épp ezért az egész napomat tudatosan építem fel az étkezésektől a munkáig bezárólag. 

Konkrétan?

Reggel nyolc órától délután négy óráig dolgozom, utána főállású anyuka vagyok. Ez ad egy keretet a napomnak, még ha akadnak is kilengések. Az esti lefekvés előtt átgondolom a másnapi teendőimet.

Hol leszek napközben? Utazom, tárgyalok…? Ennek alapján kigondolom, mit hogyan logikus csinálnom. Ebbe beletartozik az étkezés is. Egyébként a legtöbb diétázó ember ott csúszik el, hogy nincs idejük enni, én ezt kivédem. Reggel inkább felkelek húsz perccel előbb, csakhogy összekészíthessem a kajáimat. 

A hírességektől makulátlan külsőt várunk el. Érzi ennek a súlyát?

Mindennek megvan a maga helye. A közértbe melegítőbe, sportcipőbe, smink nélkül, a hajamat lófarokba fogva megyek, és ezen nem vagyok hajlandó változtatni! Egy bálba nyilván nem így fogok öltözködni, de egy bevásárláshoz szerintem nincs szükség belőtt hajra és kiskosztümre. Nem vagyok hajlandó a megpakolt szatyrokat, az ásványvizes kartonokat magas sarkúban hazacipelni! Persze elő szokott fordulni, hogy a saját vendégeim sem ismernek meg a pénztárnál, csak miután rájuk köszönök.

Ön jól érzi magát a bőrében?

Most nagyon! 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156865_auto_resized.jpg
origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27376_resized.jpg?avcount=1713923110
origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153882_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154390_auto_resized.jpg
ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27374_resized.jpg?avcount=1713923110
origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153508_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Tegyél szivacsot a hűtőbe – meglepő hatással lesz a pénztárcádra!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713923110
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713923110
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/f6F0ocECE7K3MRyoVMDiX7x4FtZQHtXS-g-Zbdiaz2k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExYjI0YzUxNjI5MDQwM2ViYTk3NmEwYzI5ZWU5NTM1.jpg
Telihold

Durva együttállásra figyelmeztet a magyar főboszorkány: "Hatását az egész emberiség érezni fogja"

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött