Takács Nóra: Sohasem lehetek slampos - interjú

Takács Nóra műsorvezető évek óta ellátja a hölgyeket tanácsaival, hogyan legyenek minél vonzóbbak. Az egykori modell szívesen átadja tapasztalatait a köve­tőinek, és keresi az újabb trükköket.
Takács Nóra műsorvezető évek óta ellátja a hölgyeket tanácsaival, hogyan legyenek minél vonzóbbak. Az egykori modell szívesen átadja tapasztalatait a köve­tőinek, és keresi az újabb trükköket.

Több százezren követik nyomon Hogyan legyek jó nő? blogját, amelyhez folyamatosan forgatja divat- és szépségvideóit, nőket varázsol csinossá átalakító csapatával, vezető arca a Vous női portálnak. Úgy tűnik, igazán pörgős életet él.

Valóban van mit csinálnom, nem unatkozom. Új kihívások is érkeztek az életembe, hisz aktívan kiveszem a részem annak a cégnek a munkájából, amely alá a női portál tartozik. Én is találkozom a partnerekkel, tárgyalok, reprezentálok.

Izgalmasan hangzik, de engem első körben az érdekel a legjobban, hogyan lesz egy nő valóban jó nő?

Nehéz kérdés, és hiába várják, különleges válasszal nem tudok szolgálni. Az ápoltság alapfeltétel, azonban hiába csinos valaki, ha rossz belső tulajdonságokkal rendelkezik vagy épp a személyisége nincs összhangban a külsejével. Sokszor találkozom gyönyörű nőkkel, de a külső szépség nem minden. Egyetlen olyat tudnék mondani, ami mindig velünk van, minden helyzetben elő tudjuk kapni a tarsolyunkból, és mindenkit azonnal megszépít: az pedig a mosoly. Ne féljük használni!

© Fotól: Molnár Gábor

A mosolyon kívül mivel tud­juk még vonzóbbá tenni magunkat?

Az odafigyeléssel. A külsőnk meghálálja a törődést.

Ön mit tesz önmagáért, a jónőségéért?

Nagyon sok mindent. A fürdőszobám pont úgy néz ki, ahogy kislányként megálmodtam. Tele van krémekkel, piperedolgokkal. Nekem a vonzó megjelenés mondhatni munkaköri kötelességem, így arra nem tudok választ adni, mit és hogyan csinálnék, ha nem ezzel foglalkoznék a mindennapokban. Állandóan kutatom a praktikákat, kísérletezek, soha nem ajánlok olyat a videókban, amit nem próbáltam ki előtte. Ami nem maradhat el a trükkjeim közül az, hogy heti egyszer, saját készítésű termékkel leradírozzam a bőrömet. Íme a recept: kávézaccot összekeverek olívaolajjal és ezzel átdörzsölöm a bőröm. A másik, amire nemrég kaptam rá, a gránátalmamagolajos arcápolás. Ez a fiatalság egyik forrása. Egyszerűen csak felviszem a bőrömre az értékes olajat és finoman bemasszírozom.

Ha csak egy olyan bakit mondhat, amivel rengeteget ártunk a külsőnknek, mi lenne az?

Tiltólistás dolog sminkben lefeküdni, és ha tehetjük, tartsunk heti két sminkmentes napot.

És mi az, amit mindenképp érdemes kipróbálnunk az elismerő pillantások bezsebeléséhez?

Ajánlom a Csinos keddeket. Ez egy mozgalom, aminek a lényege, hogy ha többször nem is fér bele az időnkbe, legalább hetente egyszer – jelen esetben keddenként – adjuk meg a módját a megjelenésünknek. Higgyék el, jobban fogják magukat érezni, amint szép ruhában, sminkben, csinosan jelennek meg a munkahelyükön. Az ötletet egy Liza nevű rákos beteg hölgy adta, aki minden alkalommal csinosan vágott neki a következő kemoterápiás kezelésének, a fotóit pedig feltöltötte az internetre, és ezzel sokaknak adott erőt. A mozgalmam lényege, hogy mi is legyünk csinosak legalább egy héten egyszer, fotózzuk le magunkat, majd ezeket a feltöltött képeket a csapatommal összegyűjtjük és továbbítjuk Lizának, ezzel adva erőt neki.

Ön hétből hét nap csinosan indul munkába. Nem nyomja a válla súlyát, hogy állandóan makulátlan külsővel kell elhagynia az otthonát?

A boltba azért én sem csinosan járok. Egy céget képviselek, ezért valóban oda kell figyelnem a külsőmre. Ha tárgyalásra megyek, mindig elegánsan felöltözöm. Amíg a legtöbb nő cipőmániás, én a kabátokért rajongok. Ez az időjárás most nekem kedvez, kiélhetem a szenvedé­lyemet.

Elégedett önmagával?

Igen, a hibáimat is elfogadtam már. A hajamat például nem szeretem. Vékony szálú, sehogy sem áll, és kevés is van belőle, azonban megtaláltam ennek a jó oldalát is. Könnyen formázható, és ha jól megcsinálom, akkor tud szép is lenni.

Az ismert emberektől, főleg a szép nőktől elvárjuk a példamutató, egészséges élet­vitelt…

Amennyire az emlékeim nem csalnak, én ezt a szemléletet a gyerekkoromból hoztam magammal. A szüleim odafigyeltek arra, mi kerüljön az asztalunkra. Nyilván amíg nem a médiában dolgoztam, ez a kérdés nem volt ennyire központi az életemben. Igazából, akkor került nagymértékben előtérbe, amikor tavaly ősszel elindítottuk Még idén kampányunkat. Ennek a lényege, hogy segítsünk az embereknek apró pici lépésekkel áttérni egy egészségesebb életmódra, amelynél a sport és az egészséges táplálkozás alapfeltétel. Bevallom, a tudatos táplálkozás terén még mindig van mit fejlődnöm nekem is.

Miért?

Minden napom más, így nincs konkrét időbeosztásom, amihez lehetne igazítani az étkezéseket. Forgatok, tárgyalásokra járok vagy épp a szerkesztőségben vagyok. Megállapodtam magammal. Ha az ütemezésre nem tudok odafigyelni, az ételek milyenségére fogok. Ezenkívül újra beiktattam a napirendembe a reggelit. Sokkal energikusabban vágok neki a napnak. Egyébként ha időm engedi, szívesen főzök, járom a piacokat.

Szeret finomakat enni?

Igen! Vidéki lány vagyok. Kedvencem a nyírségi töltött káposzta. Amikor annak idején Budapestre kerültem, nagyon megörültem, amikor egy kifőzdében megláttam, hogy aznap töltött káposzta is kapható. Aztán jól meg is lepődtem, mert nálunk a káposztalevelekbe tekerik bele a tölteléket, ott pedig simán, gombóc formában adták. Csalódott voltam, vágytam a hazai ízek után. Szeretem a szaftosabb ételeket, de mostanában nagyon rákaptam a friss zöldségek ízére is. Emellett nagy teaimádó vagyok. Akár napi több literrel is fogyasztok belőle. A szerkesztőségben én lettem a teás néni.

Az alakján nem hagynak nyomot a szaftos falatok. Lemozogja a felesleget?

Sport terén sokat fejlődtem az elmúlt évben. A cég, ahol dolgozom, szervezi az Ironman budapesti versenyét is, s felkértek e nagy nemzetközi verseny egyik eseményének, az Irongirl futóverseny arcának. Mindez nagy kihívás volt a számomra, hiszem addig nem tudtam és nem is szerettem futni. Végül sikerült teljesítenem a távot, sokat edzettem rá, és azóta is rendszeresen futok.

Hogyan tud kiszakadni a média pörgős világából?

A családommal. Az ünnepeket otthon töltöttem, teljesen kikapcsolódtam. Ehhez édesanyám is kellett, aki rám parancsolt: elég a telefonból és az internetből. Ezentúl fogok kütyümentes hétvégéket beiktatni az életembe, mert jól­esett az offline állapot. Ráébredtem, mennyire rohanós életet élek a hétköznapokban. Ezen nekem is változtatnom kell.

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!