Test és lélek

Péter Szabó Szilvia: Két szív dobog bennem

Szükösdi Judit

Létrehozva: 2016.06.02.

<p>Ragyog a boldogságtól az egyébként is gyönyörű énekesnő, Péter Szabó Szilvia: első gyermekét várja. Várandóssága minden percét élvezi, és leírhatatlan érzésnek tartja, hogy akárhova megy, már sosincs egyedül. Mindeközben pedig Pachmann Péter „mestereként” látható a TV2-n, A Nagy Duettben.</p>

Már most nyert A Nagy Duettel

– Amikor ez az interjú megjelenik, utolsó hetébe lép A nagy duett és talán éppen a fináléra készülhetnek Pachmann Péterrel. Milyen a közös munka?

– Péter aranyos, lelkiismeretes, nagyon szeretek vele dolgozni. Lelkizős alkat, ugyanolyan érzékeny, mint én. Rendszerint megijed a daloktól az elején, de ahogy haladunk a próbákkal, belátja, hogy nem is olyan „szörnyű” az adott szám... (Nevet.) Általában meg kell győzni arról, hogy nagyon jó és ügyes lesz vasárnap este – ezután megnyugszik és gyorsan belerázódik.

– Mire számított, amikor felkérték a szereplésre?

– Abban biztos voltam, hogy tetszik majd A Nagy Duett és szeretni fogom. De az meglepett, hogy ennyire jól szerepelünk már a második adás óta, ilyen sokan kedvelik a produkcióinkat. Petinek az elejétől kezdve azt mondom: minden dalhoz úgy álljon hozzá, mintha az lenne az első. Picikét próbálja meg elfelejteni, hogy mi történt előző héten és mindig az adott dalból hozza ki a maximumot. Mert én is ezt tartom szem előtt, minden duettbe beleviszem, amit az eddigi pályafutásom során tanultam.

– A közönsége ezt meg is hálálja. Nemcsak a műsorban, de rengeteg a pozitív komment a Facebook-oldalán is...

– Imádom őket, büszke vagyok arra, hogy ilyen csapat van mögöttem. Nem szeretném azt a szót használni, hogy rajongótábor, mert ők nem rajonganak, csak szeretnek engem. Annyira sok erőt kapok tőlük mindennap, hogy az felbecsülhetetlen.

– Mit gondolt Pachmann Péterről korábban?

– Találkoztunk már a TV2 reggeli műsorában, amikor vendégnek hívtak, összefutottunk a folyosón pár formális mondat erejéig, de semmi többet nem tudtam róla. Örültem neki, amikor megtudtam, hogy ő lesz a párom. Azt rögtön látni lehetett, hogy civilben nem olyan, mint a Tényekben, mégis hétről hétre meglepett, annyi arcát megmutatta. Nagyon jószívű és kedves. Az első nagyobb sikerünk, a Grease utáni próbára az összes táncosnak csokit hozott, hogy megköszönje a munkájukat…

– Amellett, hogy a szórakoztatás a lényeg a műsorban, mennyire élik meg versenyhelyzetként?

– A pályafutásom során elég sűrűn voltam versenyhelyzetben, például a Dalnokok Ligájában, amit megnyertünk, utána sokat szerepeltem a Csináljuk a fesztivált! című műsorban, majd kijutottunk az Eurovíziós Dalfesztiválra. A nagy duettel az a helyzet, hogy én már most nyertem vele, akkor is, ha nem minket mondanak a végén győztesnek. Főleg Péter miatt, aki olyan sokat kapott ettől az egésztől. Mindig azt mondja, hogy ez élete nagy kalandja, annyira élvezi, és hálás a sorsnak, mert nagyon sok szeretetet kap az emberektől. Ez nekem is nagyon jó érzés. Főként úgy, hogy amikor kiderült, Peti lesz a párom, sokan írták az oldalamon: „Jaj, nem lesz ez így jó, mert mogorva és fancsali.” Mindez teljesen megváltozott mostanra. Példakép lett a Petiből, rengetegen szurkolnak neki, írják, hogy le a kalappal előtte, mennyire ügyes és mekkora meglepetést okozott. Nekem ez sokat jelent.

„Szeretném, ha belevaló gyermek lenne”

– A magánéletében is minden oka megvan a boldogságra: első gyermekét várja. Gratulálunk! Hogyan éli meg ezt az időszakot? 

– Köszönöm, nagyon jól! Imádom, óriási „buli” már most. Tudom, hogy hatalmas felelősség és akadnak majd nehéz időszakok is, nem alvás stb. De én már most nagyon élvezem az egészet, és annyira jó, hogy akárhova megyek, ott van velem, sehol sem vagyok egyedül. Leírhatatlan érzés, hogy két szív dobog bennem.

A további tartalomból

Időskori mozgás: Sosem késő elkezdeni a Pilatest!

Jó hír fogyókúrázóknak: az ivóvíz segít

Nők a trónon: A VASÁLARCOS MAMÁJA

Csak természetesen!: Iszak Eszti szépségápolási tippjei

Hosszú Judit: Meglátni a hiányban a többletet

Ezo: Az érzelmi töltés – Egyszer fenn, egyszer lenn

Nyári tippek Dukai Reginától: Így kerüljük el a divatbakikat

Csak mértékkel!: A bor, a kávé és a tea jót tesz az egészségnek

Párkapcsolat: Olyan vagy, mint anyád!

Jön a fesztiválszezon: A gyerek bulizik, a szülő aggódik

– A legfontosabb, hogy egészséges legyen a gyermek, de mire gondol: kislány vagy kisfiú?

– Pár napja voltunk ultrahangon, akkor keresztbe tett lábbal feküdt... (Nevet.) Így Nem tudták megállapítani, de még korai is lenne ilyenkor. Világéletemben azt éreztem, hogy az első gyerekem lány lesz. Ettől persze az is lehet, hogy fiú. Már csak amiatt is, hogy rengeteg fiú van a családban és annyira imádom őket, hogy igazából teljesen mindegy a gyermekem neme. Tényleg az a lényeg, hogy egészséges legyen.

– Mennyire lesz aggódó kismama?

– A megérzéseimre hagyatkozom, ami egész életem során, mindenben nagyon segített. Meghallom a belső intuíciókat, a babával kapcsolatban is azt érzem, minden rendben van. Inkább attól tartok, hogy még sok mindent nem tudok. Például, hogy egy hirtelen jött betegségnek mi a tünete, mikor kell azonnal kórházba vinni… De rengeteget olvasok, teljesen szeretnék felkészülni mindenre. Azt mondják, az ember élete merő aggódás attól a pillanattól kezdve, hogy megfogant a gyermeke. Biztosan így lesz, de nem szeretnénk „paramami” lenni, nem akarom túlságosan óvni mindentől, mert az sem jó. Szeretném, ha belevaló, életrevaló gyermek lenne. Kiskoromban rengeteget voltam a nagyszüleim tanyáján, a papám már hatévesen megtanította, hogyan tudok mezítláb a friss aratáson gyalogolni, fából kiskonyhát épített, míg a mama főzött, én ott készítettem gazból és sárból az „ebédet”, amit mindenkinek meg kellett kóstolnia. Úgy szeretném nevelni a gyermekem, hogy neki is legyenek ilyen élményei, tudja majd, hogyan kell az akácosban bunkert építeni, mert ezek azok a dolgok, amikre felnőttként is jó visszaemlékezni. 

– Meddig marad a színpadon?

– Nyáron sok koncert vár, terveim szerint szeptember végén, október elején lesz vége a szezonnak. Kérdeztem az orvosomat, hogy meddig lehet, a válasz az volt: ameddig én szeretném, ameddig bírom. Mert egy bizonyos idő után a rekeszizmaimat majd nem tudom úgy használni éneklés közben, ahogy eddig, nem lehet úgy támasztani, levegőt venni. Meglátjuk, hogyan alakul.

Egyedi rendszámot adott a sors

– Említette az Eurovíziót. Ott lehettem az idei dalfesztivál helyszínén, és amikor beléptem a stockholmi Globe arénába, a NOX Forogj, világ című dala szólt. Visszajátszották az addigi döntős produkciókat. Nagy tapsot kaptak...

– (Nevet.) Nagyon szerették a dalunkat. Akkor, amikor mi kint voltunk és színpadra léptünk, megállt a levegő az arénában. A próbáinkat mindenki nézte, még a takarítónő is figyelt. Amikor pedig várakoztunk a büfében, hallottuk, ahogy a hátunk mögött fütyülték a Forogj, világ dallamát... Emlékezetes maradt. 

– Olvastam, hogy a napokban NOX-os rendszámtáblát kaptak az autójukra. Mit szólt, amikor meglátta?

– Igazából a párom kapta, mert az ő autójáról lopták le a rendszámokat. Nagyon nevettünk, amikor a hivatalban átvette az új táblákat. Sok NOX-os rendszám lesz most egyébként az utakon, mert ez jön a sorban. De elsőre azt kérdeztem: ez most egy jel? (Nevet.) 

– Esetleg az?

– Nem tudom. De azóta is megmosolygom, hogy bekerült a családunkba ez az „egyedi” rendszám.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143038_auto_resized.jpg
origo.hu

Oroszország rakétákkal támadta Ukrajnát és előretört Urozsajnoje közelében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27219_resized.jpg?avcount=1713549310
origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143072_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142412_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140755_auto_resized.jpg
ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137828_auto_resized.jpg
vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27218_resized.jpg?avcount=1713549310
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136775_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713549310
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713549310
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143251_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ZxyMIk1u4NE-kOTN-R6CqRnsWwvgUGUYVBlgRktxUU0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAwOTdlNTg5Njg3OTRhY2Q5ZGRhYzU3MDViNDJiNjkx.jpg
Ezo

Született vezetők és igazi egyéniségek: ez a három legerősebb csillagjegy