Órákat utazik egy lopott csókért Kiss Ramóna

Vagy azonnal megvan az a bizonyos szikra, vagy kár is erőltetni.

Vagy azonnal megvan az a bizonyos szikra, vagy kár is erőltetni.

Tizenhét éve Kiss Ramóna kamaszként Budapestre költözött, hogy a Barátok köztben szerepelhessen. Idén legalább ilyen nagy változtatás mellett döntött, a sorozat biztonságát az X-Faktor izgalmaira cserélte. Szülei és szerelme, a kézilabdás Lékai Máté is máshogy fogadta a hírt.

A mai napig megfordul az utcán, ha valaki Zsófiként szól utána. Szó szerint a szemünk előtt nőtt fel, és lett vadóc tinédzserből szexszimbólum, akiért férfiak százezrei epekednek. Kiss Ramóna neve egybeforrt a Barátok közttel, ám idén ősztől egy egészen más szerepben kell bizonyítania, elhagyva Zsófit, a sorozat stúdió­jának biztonságot adó közegét. Ráadásul a hatalmas döntés meghozatalával szinte egy időben párra is lelt, így tényleg fenekestôl felfordult az élete. És már nem először.

– Tizenhét éves voltam, amikor megtalált a lehetőség, és bekerültem a Barátok köztbe. Óriási változással járt: a köz­gaz­dasági szakközépiskola utolsó évét már magántanulóként végeztem, Veszprémből Budapestre költöztem, egyedül éltem egy albérletben. Bár még nem voltam nagykorú, a szüleim azt mondták, nem szólnak bele, hogy vállalom-e a szerepet. Bíztak bennem annyira, hogy tu­dok olyan felelős döntést hozni, amit aztán nem bánok meg és a hasznomra válik – mesélte Ra­mi, akit mindig is önállóságra neveltek a szülei, de az elválás azért persze nem volt könnyű.

A szülők véleményét mindig kikéri

Szülei nagyon fiatalok hozzá képest: édesanyja 18, édesapja 19 éves volt, amikor világra jött. Ez viszont rengeteg hasznos tapasztalattal szolgált Rami számára is, hiszen előtte volt a jó példa: ha a szülei meg tudták tenni, hogy ilyen fiatalon gyermeket vállaljanak és becsülettel neveljék, ő miért ne tudna egyedül a fővárosba költözni?

...

Rami és a nála négy évvel fiatalabb Máté már régóta ismerte egymást, a baráti társaságuk is részben közös volt, sokáig azonban nem alakult ki a szerelem. Aztán Máté tette meg az első lépést, amikor Ramóna a kézis nagypapájának halsütödéjében falatozott. Ahogy a korkülönbség, úgy a távolság sem zavarja őket, amennyi időt csak tudnak, együtt töltenek: vagy Rami megy Veszprémbe egy-egy lopott csókért, vagy Máté vágja ma­gát autóba és siet Budapest­­re.

Az interjú további részleteit keresse a Bors Extra Magazin legfrissebb számában!

Lapozzon bele: