Nagy szerelmek: Gina Lollobrigida és Milko Skofic

Szombaton ünnepelte 88. születésnapját Gina Lollobrigida. A legendás olasz színésznő magánélete nem volt olyan boldog, mint amilyen lehetett volna. Rosszul tűri az idő múlását, talán ezért.
Szombaton ünnepelte 88. születésnapját Gina Lollobrigida. A legendás olasz színésznő magánélete nem volt olyan boldog, mint amilyen lehetett volna. Rosszul tűri az idő múlását, talán ezért.

Gina Lollobrigida egy korszak legendája volt, a gyönyörű szép, karcsú derekú, dús keblű, hullámos, barna hajú, cseresznyeajkú és őzikeszemű nő egy korszak szimbóluma volt. Először csak csodás külseje vitte előre, szépségkirálynői harmadik helyezése, majd modellkar­rierje vezette a színészet felé, de aztán beletanult a szakmába, és kiváló színésznő lett, aki drámai, romantikus szerepet éppen úgy el tudott játszani, mint a humoros karaktert.

Érdekes azonban, hogy hiába volt elragadó külsejű és hiába volt tehetséges, partnerei nem szerették, sehol sem vívott ki szimpátiát maga körül. Karrierje elején ment feleségül Milko Skofic szlovén orvoshoz, akivel 1949-től élt együtt, válásukat 1971-ben mondták ki. Egy gyermekük született, Milko Skofic Jr., aki nem egy filmben szerepelt gyermekkorában édesanyja mellett.

Milko feladta orvosi hivatását, hogy felesége karrierjét támogassa, ő intézte az ügyeit, utazott vele mindenhová. Lollobrigida Skoficcsal töltött évei alatt volt a legkiegyensúlyozottabb, pályája felfelé ívelt, fiával is jó kapcsolatot ápolt, ment a szekere. Házasságuk végén azonban már félrefélrelépett a díva: volt viszonya George Kaufman New York-i ingatlanügynökkel, illetve Christiaan Barnard dél-afrikai orvossal, aki a világon az első szívátültetést végezte.

A színésznő karrierje során hatalmas vagyont halmozott fel, gázsik tekintetében sosem volt szívbajos. Több ingatlant vásárolt Olaszországban és Monte-Carlóban, ő maga Szicíliában él évtizedek óta. Visszavonulása után visszatért régi szerelmeihez, a festészethez, szobrászathoz, fotózáshoz, de a boldogságot nem hozták el neki az önkéntes nyugdíjazás évei.

Fiatal férfiak tűntek fel az oldalán, képtelen volt elfogadni az öregedés tényét. A nála 43 évvel fiatalabb, spanyol Javier Rigau y Rafolsszal olyan komolyra fordult a kapcsolata, hogy 2006-ban bejelentették házassági szándékukat, amire a bulvársajtó és Lollobrigida fia is felkapta a fejét. A férfi visszalépett a frigytől a nagy médiaérdeklődés miatt, de később azt állította, hogy 2010-ben mégis összeházasodtak, ezért igényt tartott a színésznő vagyonának egy részére.

Pereskedés lett az ügyből, amit egy újabb per követett, Lollobrigida fia nem szeretné, ha anyja elherdálná a vagyonát, ezért törvényileg akarja megakadályozni, hogy édesanyja maga dönthessen ingatlan- és pénzügyeiről. A per most is tart. Vagyis a szépség, tehetség és vagyon hárma­sa nem hozott boldogságot az olasz színésznő számára.

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!