Nagy szerelmek: Bud Spencer 56 évig ugyanúgy imádta feleségét

A nemrégiben elhunyt olasz színész 56 évig élt boldog há­zasságban Mariával, akit még tizenéves korában ismert meg. A párnak tartalmas élete és három gyermeke volt.

A nemrégiben elhunyt olasz színész 56 évig élt boldog há­zasságban Mariával, akit még tizenéves korában ismert meg. A párnak tartalmas élete és három gyermeke volt.

Bud Spencer olyan ember volt, aki amibe csak belefogott, abban sikereket ért el. Ötévesen iskolás volt, olyan jól tanult, hogy az ötödik osztályt átugorva egyből a hatodikba került a negyedik után. 16 évesen a római egyetemen tanult vegyésznek, a tanulmányait akkor felfüggesztette, amikor apja munkája miatt Brazíliába költözött a család. Ott viszont megtanult portugálul. Ekkor már bőven úszott, amikor hazatért, gyorson olasz bajnok lett, ő volt az első olasz, aki egy percen belül teljesítette a 100 gyorsot, közben az egyetemet is folytatta, de a jogi karon. Ekkor már ismerte Mariát, a filmproducer Giuseppe Amato lányát. Esküvőjükre azonban csak akkor került sor, amikor felhagyott a sporttal, 1960-ban. Addigra három olimpián szerepelt: 1952-ben és 1956-ban úszóként, 1960-ban vízilabdázóként. Esküvőjük után gyorsan jöttek a gyerekek: Giuseppe 61-ben, Christiana 62-ben, majd Diamante 72-ben.

Bud és Maria az esküvőjükön

Első filmjét 1949-ben forgatta, Hollywoodba csak 1967-ben szerződött. Terence Hill-lel 1967 és 1985 között 17 filmet forgattak együtt, ők lettek a filmtörténet egyik legismertebb párosa, ezt követően külön utakon folytatták. Bud – akinek eredeti neve Carlo Pedersoli, a Bud kedvenc söre, a Budweiser, a Spencer Spencer Tracy színész iránti tiszteletből lett a választott neve – később is sikeres volt, bármibe fogott: légitársaságot alapított, gyerekruhaláncot indított be, majd éttermet nyitott.

Nem sok nagyobb filmes páros volt náluk

Mariával mindvégig kiegyensúlyozott, boldog házasságban élt. Mindent elmond kettejük viszonyáról, hogy idén február 25-én, 56. házassági évfordulójuk alkalmából a színész a közösségi oldalára kitette esküvői fotójukat, és ezt írta alá: „1962. 02. 25. A nap, amikor életem szerelmét feleségül vettem.”

56 évnyi boldog házasság után hunyt el a pólósból lett színész

Maria mindenben partnere és társa volt, kapcsolatukat az alapozta meg, hogy már akkor ismerték egymást, amikor a színész még nem volt világhírű. Maria a filmes szakmában apja révén jártas volt, megértette, támogatta férje pályafutását, és mindig biztos hátteret biztosított neki. Érdeklődésük, a jó olasz ételek iránti szenvedélyük, humoruk tökéletes párrá tették őket: három gyermekük, öt unokájuk és hat dédunokájuk pedig csak fokozták ezt a boldogságot.

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!