Test és lélek

Miért nehezebb ismerkedni negyven felett?

Bors

Létrehozva: 2017.08.01.

<p>A legtöbb életreszóló barátság gyerekkorban köttetik, akár már az óvodában elkezdődik. Aztán felnőttkorban valahogy ritkulnak ezek az új kapcsolatok. Mindenki a párválasztásra, a családalapításra kezd koncentrálni, csak a régi cimborák maradnak. </p>

Forrás: Thinkstock

Ha új élményekre vágyik

De mi van akkor, ha 40-50 felé elveszítjük a párunkat, a legjobb barátunkat, a gyerekek kirepülnek és új ismeretségekre szeretnénk szert tenni? A gimiben még minden olyan könnyen ment. Egész nap együtt lógtunk, a szünetekben közösen írtuk a leckét a következő órára, lejártunk a büfébe, vagy a csajokkal csapatostul vonultunk a mosdóba, aztán még kicsöngetés után is bandáztunk pár órát. Az egyetemen már egy fokkal nehezebb: szétszórt órák, szaladgálás épületből épületbe, de a közös érdeklődési kör, a vizsgákra ké­szülés, majd az egyetemi bulik azért még lehetőséget nyújtottak barátkozásra.

Nincs elég idő

Felnőttkorban viszont már nincsen ilyen egyértelmű terep a barátkozásra. Talán el is költöztünk másik városba, országba, vagy eddigi barátainkat éppen lefoglalja házastársuk, gyerme­kük, bennünket a munka, munkatársaink pedig megmaradnak pusztán kollégáknak. Mi pedig nosztalgiázva emlékszünk vissza a barátokkal töltött hosszú délutánokra vagy még hosszabb estékre, és arra vágyunk, bárcsak jönne valaki új az éle­tünkbe! Most nem úgy, hanem új barát, ismerős, inspiráció. Nehéz ügy, de nem lehetetlen. Nézzük, merre lelhetünk rájuk!

Vissza az iskolapadba!

Igen, térjünk vissza a gyökerekhez! Felnőttfejjel is lehet kurzusokat venni – és most nem az online tanfolyamokra gondolunk –, ahol találkozhatunk hasonló érdeklődésű felnőttekkel, akik szintén nyitottak a világra, a fejlődésre. így nem csak megtanulhatunk valami újat és érdekeset, de ismerkedhetünk is. 

Csatlakozzon egy futóklubhoz!

Iratkozzunk be bármilyen sportklubba, járjunk jógaórára, vagy lépjünk be egy röplabdacsapatba. A közös aktivitás megteremti azt a csapatszellemet, amiből könnyen barátság kezdôdhet. Edzés után még lehet, hogy be­ülünk valahova meginni egy üdítőt, vagy benevezünk a helyi bajnokságba, elmegyünk egy szakmai előadásra. A közös szórakozás, küzdelem és siker tökéletes terep egy új barátság kialakulásához.

Kimozdulna? Vacsorázzon barátokkal!

Egy igazán jó vacsoraest megrendezéséhez hasznos, ha valóban társasági emberek vagyunk. Hívjuk meg a barátainkat vacsorázni, azonban mindenkinek kössük a lelkére, hogy hozzon magával egy külsős embert, aki eddig nem volt a társaságunk tagja. A finom ételek és borok pedig meglehetôsen gyorsan megteremtik a hangulatot az inspiráló beszélgetésekhez, mi pedig egyetlen este alatt nagyon sok új, érdekes embert ismerhetünk meg.

Bekuckózna? Kommenteljen!

Az introvertáltak csatatere az internet. Meglepő, de igen könnyen szerezhetünk barátokat, ha lájkolunk egy szimpatikus bloggert, vagy kommentelünk a ké­pére. Megkérdezzük, hol kap­ta a süteményt, vagy mi ez a kü­lönleges edzés, amiről képet posztolt. Az ebből kiinduló beszélgetésnek a vége könnyen lehet egy találkozó, ami, higgyük el, csak az első öt másodpercben kényelmetlen, utána oldódik a hangulat, és lehet, hogy máris szert tettünk egy új barátra.  

Hasonló a hasonlóval

Azt, hogy az emberek kevésbé válnak nyitottá, a sok rossz tapasztalat és csalódás is okozza – mondja Gazdag Enikő pszichológus, pár- és családterapeuta. – Gyerekkorban lojálisabbak vagyunk, elfogadóbbak és jobban támogatjuk egymást – folytatja. – Felnőttkorban már inkább a család, az egzisztencia válik fontosabbá. Baráti közösségek inkább a munkahelyeken szoktak kialakulni. Ha azonban valaki céget vált, újra kell kezdenie a beilleszkedést, és az személyiségfüggő, hogy mennyire hamar sikerül elfogadtatnia magát. Ha úgy dönt, hogy ismerkedni szeretne, keresse a magához hasonlók társaságát, akiknek hasonló a hobbija, az érdeklődése!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139038_auto_resized.jpg
origo.hu

Szüzessége elvesztéséről beszélt Tóth Andi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27196_resized.jpg?avcount=1713483612
origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142137_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139025_auto_resized.jpg
ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142089_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27195_resized.jpg?avcount=1713483612
origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142105_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Egyáltalán nem a vízkő a mosógép legnagyobb ellensége, hanem ez

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713483612
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713483612
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142140_auto_resized.jpg
borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17130831_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyon aggódnak a rajongók Zimány Linda miatt - most szúrták ki a testén

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ZxyMIk1u4NE-kOTN-R6CqRnsWwvgUGUYVBlgRktxUU0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAwOTdlNTg5Njg3OTRhY2Q5ZGRhYzU3MDViNDJiNjkx.jpg
Ezo

Született vezetők és igazi egyéniségek: ez a három legerősebb csillagjegy