Test és lélek

Megmondják a csillagok, milyen karácsonyi ajándékkal lepje meg szeretteit

Bors

Létrehozva: 2018.11.17.

Kos 

A hirtelen, spontán ötletek embere, sokszor meggondolatlan. Mivel nagyvonalú is, könnyen hoz rossz és költséges döntést az ajándékvásárlásnál. Kevés emberre hallgat, közülük valakit vigyen magával a  karácsonyi ajándékvásárlásra, hogy lebeszélje az elhamarkodott döntésekről!

Praktikus alkat, nem gyűjtöget csecsebecséket, egy­szerű ruhákat kedvel, nem szereti az ékszereket, imádja viszont az izgalmat, a meglepetést, a kihívást. A Kosnak jó ötlet élményt – például vadvízi evezést – ajándékozni.  

Bika 

Megfontolt és kitartó vásárló. Kifinomult ízlése van, a stílusos ajándékok mestere. Gondot csak a makacssága jelenthet: ne ragaszkodjon körömszakadtáig az első aján­dékötletéhez!

Nehéz neki ajándékot vásárolni. Italból, szép­ség­ápolási szerekbôl csak a legjobb márkák közül vá­lasszunk. Egy éttermi meghívásnak mindig örülnek. 

Ikrek

Kíváncsi és csapongó alkat, hajlamos szétforgácsolni az energiáit, ezért a legjobb tanács, amit adhatunk, hogy készítsen ajándékvásárlási listát és ütemtervet. Enélkül hajlamos kifutni az időből, mivel addig nem nyugszik, amíg minden butikba be nem tért.

Az Ikreknek könnyű ajándékozni: szerteágazó az érdeklődésük és szeretik a kalandokat, így egy új könyvnek ugyanúgy örülnek, mint egy közös uta­zásnak vagy vadvízi evezésnek. A kommunikáció lételemük, ezért boldoggá teszi őket egy új mo­biltelefon, laptop vagy ezekhez egy kiegészítő. 

Rák

Intuitív, szinte olvas mások gondolataiban, így azt is kitalálja, ki milyen ajándékra vágyik. Családcentrikus, a karácsonyt neki találták ki. Veszélyforrás a szeszélyessége: olykor hirtelen ötlettől vezérelve vásárol olyasmit, amit később megbán.

Érzelmes, gyűjti az emlékeket, ezért kedves meg­lepetés számára egy közös fotó, egy fényképalbum vagy bármilyen közös élményhez kötődő ajándék. Örül mindennek, ami szebbé teszi az otthonát, de a legboldogabbá az teszi, ha az ünnepi asztalnál együtt ül a család.

Oroszlán

Céltudatossága a karácsonyi vásárlásnál is kamatozik: nem bódítja el a karácsonyi zsibvásár, elhatározza,  hogy mit vesz, felkutatja a legjobb ajánlatot, és fizet. Hajlamos túl drága holmit venni, amellyel zavarba hozhatja szeretteit.

Köztudottan hiú, ezért mindennek örül, amiben pa­rádézhat, de csak márkás ruhát, cipőt, ékszert, il­lat­szert érdemes venni neki. Jó ajándék számára min­den, ami a komfortérzetét növeli: puha takaró, tágas fotel, kényeztető wellnesshétvége. Szeretik a divatos kütyüket – okosórát, okoskarkötőt. 

Szűz

Józan, nem erénye az önzetlenség, fejlett a kritikai érzéke és az ízlése – nem a kereskedők álma. Rendkívüli gya­korlatiassága megkíméli attól, hogy felelőtlenül herdálja a pénzt. Nehezen vásárol, és hajlamos arra, hogy olcsó hol­mikkal ússza meg a karácsonyi aján­dékozást. Ráadásul a fantázia nem az erős oldala. Azt tanácsoljuk,  idejében kezdjen ajándékötleteket gyűjteni a környezetében.

A praktikus ajándékok­nak örül, és azon ke­­vesek közé tartozik, akiket a munkájukkal kapcsolatos holmikkal is boldoggá lehet tenni. Szereti az új háztartási eszközöket, mindent, ami megkönnyíti a dolgok rend­­szerezését. 

Mérleg

A figyelmessége ideális aján­dékozóvá tenné, de halogató típus, gyakran kerül időzavarba az ajándékvásárlásnál. Utálja a fel­fordulást, számára a karácsonyi vásár rémálom, ráadásul nehezen dönt. Minél előbb kezd az aján­dékokról gondoskodni, annál jobb, mert idôvel egyre frusztráltabb lesz.

Fejlett a szépérzéke, szívesen visel ékszert, ízléses kiegé-szítőket. A finom holmik megszállottja. Számára nem a méret a lényeg, apró, de tetszetős ajándékoknak is örül. A művészi érzéke miatt egy kiállításra, színházba szóló jegy jó ötlet.

Skorpió

Az érzelmei irányítják, energikus, képes gyors döntéseket hozni, így a karácsonyi vásárlást is hamar elintézi. Ma­gabiztossága olykor tévútra vezeti: szent meggyőződése, hogy a világ legjobb ajándékát vásárolta meg, és mélyen megbántódik, ha kiderül, tévedett. Okosan teszi, ha nem egyedül vág neki a karácsonyi vásárnak.

Határozott ízlése van, nem szabad olyan divatcikket venni számára, amely eltér az általa megszokottól. Imádja a kihívásokat, érde-mes élményt – egzotikus utat, szabadulószobába szóló jegyet – ajándékozni neki. A misztikumhoz való vonzódása miatt örül egy ezoterikus témájú könyvnek, filmnek. A sej­-telmes illatú parfümökért rajong.

Nyilas

Szeret adni és kapni is. Energikus, nagy elánnal veti bele magát a vásárlásba, de a lelkesedése hamar lelohad. Nehezíti a dolgát, hogy nincs időérzéke. Az egynapos bevásárló-maraton nem az ön sportja, próbálja már novembertől egy-egy órás kiruccanásokon beszerezni az ajándékokat!

Mozgékony, szeret utazni, új dolgokat megismerni, egy útikönyv kiváló ajándék számára, de a spirituális témájú műveket is szereti. A Nyilas sportos alkat, szívesen kirándul és utazik, az ezzel kapcsolatos ajándékoknak örülni fog. A di­vatcikkek közül az igényes, egyedi darabokat szereti. 

Bak

Utál vásárolni, és mivel minden felhajtás ellenére van, a karácsonyi vásár különösen taszítja. Gyakran túl drága ajándékot vesz, csak hogy minél hamarabb letudja ezt a terhes kötelességet. Legjobb, ha a párjával, barátjával indul vásárolni, aki segít a döntésben.  

A tartós dolgokat szereti, műszaki cikkeket, szerszámokat, de örül olyan ajándéknak is, amely segít kibontakoztatni a kreativitását, például egy festőkészletnek. Mivel sok közöttük a munkamániás, nem igazán teszi boldoggá mindaz, ami kizökkenti a napi rutinból, de valójában az ilyen ajándékkal teszünk neki a legjobbat: egy színház- vagy mozijegy, egy vacsorameghívás segít neki a feltöltődésben, és ezt utólag ő is belátja majd. 

Vízöntő

Igazi lázadó, nem a járt utat keresi. Kiváló művészi érzéke, ízlése van, tőle csak különleges ajándékot várhatunk, amiért képes tűvé tenni a várost.

A rossz hír az, hogy ezt tőlünk is elvárja, vagyis igazán csak az eredeti és érdekfeszítő ajándékoknak örül. Imádni fog például egy régiségboltban felkutatott csecsebecsét, egy antikvárium mélyéről előásott régi könyvet. A divatholmik esetében sem az árat vagy a márkát értékeli, hanem az egyediséget.

Halak

A legkevésbé sem céltudatos, vagyis számára a karácsonyi ajándékvásárlás több hétre elhúzódó program. Szerencsére rendkívül intuitív, szinte kitalálja mások gondolatát. Az ebben a jegyben születetteknek is a klasszikus módszert ajánljuk: írjanak listát!

Romantikus, sőt szentimentális alkat. Az érzelmes könyveket, fil­me­ket, színdarabokat kedveli, de örülni fog egy külön­leges illatgyertyának is. Mivel a házimunkát kellemetlen köteles-ségnek tartja, minden olyan gép boldoggá teszi, amely ezt megkönnyíti, például kenyérsütő, mosogatógép, robotporszívó. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165103_auto_resized.jpg
origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166423_auto_resized.jpg
ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164686_auto_resized.png
hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27486_resized.jpg?avcount=1714175410
origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159363_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714175410
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714175410
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714175410
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DedPGjwTWQ92DoPtf7u1-S3URi4e2qCc25o1NDcl_WY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExYjI0YzUxNjI5MDQwM2ViYTk3NmEwYzI5ZWU5NTM1.webp
Telihold

Durva együttállásra figyelmeztet a magyar főboszorkány: "Hatását az egész emberiség érezni fogja"

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/_IANWog1V7IafXPzM1-tdCyMO3S6VJYzLIpcaooroAs/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.webp
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött