Test és lélek

Medve védi a házat az ártó szándéktól

Füredi

Létrehozva: 2020.02.16.

Valószínűleg kevés olyan család van, amelynek a lakásában ne lenne valamilyen állatfigura – kutya, teknős vagy elefánt – porcelánszobor vagy fafaragás formájában. A kínai kultúra különleges figyelmet szentel az állatoknak.

Pontosan tudjuk, egy-egy tárgynak nem csak dekorációs célja van a lakásban, az ágy, a szekrények, de még a szőnyegek elhelyezkedése is jelentéssel és hatással bír a család életére. A feng shui szerint az sem mindegy, hova kerülnek az állat alakú tárgyak, amelyeknek mágikus erejük van.

Ősi kapcsolat

Az embereket és állatokat évezredes, szoros kapcsolat köti össze: együtt vagy egymás mellett élnek, hatnak egymásra, alkalmazkodnak, idomulnak egymáshoz. Az ősi mítoszokban, eredetmondákban is jelentős szerepük van az állatoknak, gondoljunk csak a magyar csodaszarvasra vagy a turulmadárra. A gyerekeknek szóló meséknek is gyakori hősei az állatok, így már kicsiként megtanulhatjuk tulajdonságaikat: a róka ravasz, a nyuszi fürge, a medve vagy maci pedig nagy és erős, szeretetreméltó bumfordi.

Égi jelentőség

Az állatok fontosságát jelzi, hogy valaha a csillagképek többsége is róluk kapta a nevét. Az éjszaka sötétjében az eligazodás, tájékozódás érdekében az emberek az egymáshoz közel álló csillagokat tárgyak és állatok képéhez hasonlították, így „született meg” Magyarországon például a Fiastyúk vagy a Nagymedve elnevezés. Az állatok spirituális, mágikus erejét jelenítik meg a horoszkópokban szereplő csillagjegyek: halak, rák, oroszlán, skorpió.

Az állatok ereje

Egykor a törzsi varázslók különböző maszkokat és állatbőröket raktak ma­gukra, hogy az állatalak megszemélyesítésével saját maguk „újjászületését”, és az adott állat energiáival való feltöltődést érjék el. Az asztrológia követői is hisznek abban, hogy magukban hordozzák a csillagjegyük, vagyis a rák, a skorpió vagy éppen a kos tulajdonságait. 

A legfontosabb kabalaállatok

A világon a legtöbb kultúra tisztel valamilyen állatot vagy teremtményt, amelyet védelmezőnek vagy az ősének tart. Az ősi kínai hagyomány szinte minden állatnak tulajdonít szimbolikus jelentést, és a feng shui terjedésével világszerte népszerűek lettek, kabalaként szolgálnak az állatfigurák. 

A sárkány Európában a gonosz megtestesítője, Kínában viszont az egyik legfontosabb állat. Az ős­erő, a termékenység jelképe. Kifejezi a kitartást, a kreativitást. A sárkány jó szellem, mindenhol ott van, mindent átjár.

A medve a kínaiak számára a ház védelmezője. Úgy gondolják, hogy a bejárat közelében elhelyezett medve megvéd a betörőkkel vagy az ártó szándékkal közeledőkkel szemben.

A tigris általában az egészséges harci erőt, a küzdeni akarást jelképezi, de a gyengeséget is magában hordozza. Szobrát, képét nem szívesen tartják lakásban, mert úgy vélik, az ott élőket is felfalhatja.

A a gyorsaság, a lendületesség, a kecsesség, a bátorság és az erő kifejezője. Sikeres utódokat is jelképez.

A hal az általános szerencsehozó kabala, mely különösen a pénzt vonzza. Üzlethelyiségben ezért szinte kötelező az akvá­rium vagy egy halszobor. A keletiek szerint az akváriumban kilenc halat kell tartani: nyolc aranyhalat és egy feketét. Az arany vonzza a pénzt, a fekete hal pedig megvéd a rossztól.

A bagoly a koncentrálóképesség javításában és a tudás megszerzésében segít. Állandó jelzője a bölcs.

A teknős a feng shui egyik legfontosabb állata. A hosszú, egészséges életet, a bölcsességet, a szerencsét és a kitartást jelképezi. Minden formában segíti „gazdáját”: képen, szoborként vagy terráriumban élő ál­latként is. Általános szerencsét hozó kabala. 

A vadliba a hitvesi hűség, az egymással szembeni szolidaritás jelképe. Hogy hatását kifejtse, párosával kell állnia a hálószobában.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186902_auto_resized.jpg
origo.hu

Presser Gábor és Koncz Zsuzsa árulásai – megszólal Nagy Feró

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27766_resized.jpg?avcount=1714896017
origo.hu

Mindenkit megdöbbentett Oroszország fontos szövetségese, mi történhetett?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188558_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ne a boltban vedd meg: ezeken a helyeken magad szedheted az epret!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181944_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188785_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez roppant kínos: megint lebukott Meghan, hogy hazudott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27767_resized.jpg?avcount=1714896017
origo.hu

Hatalmas botrányba keveredett Majka

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187437_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. május 4-10.: a szerdai újholdnál megtalálhatjuk a közös nevezőt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189714_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elpusztul a világegyetemünk, a Nagy reccs lehet mindennek a vége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186386_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek teljesen megváltozik az élete májusban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189228_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Helyszíni fotókat kaptunk a budapesti buszbalesetről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186663_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/lHj-gZZ6oiCS2RNd3pB-KKq_1mhzuWXfXN1d8qkgWVI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzIwNmNlYzczNzdjNTQ3NmQ5MDMxOGM2NzljNzQ4NDk5.jpg
Kvíz

Egybe vagy külön? A többségnek fogalma sincs, hogy kell írni ezeket a szavakat

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/LmhFd-wIV2eUwMRoUMPBLT6LfIFkOoZtO69RjLq7QL8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZhNjAyNWM3ZTc1MzRiNDNhMTdmODYyNGVmODMwYjZh.jpg
Horoszkóp

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban