Lefekvés előtt használjuk a dezodort!

Mindennapos helyzetek a konyhában és a fürdőszobában. Ki hinné, hogy az alkalmazott módszereknél létezik jobb, gyorsabb, vagy éppen olcsóbb?!
Mindennapos helyzetek a konyhában és a fürdőszobában. Ki hinné, hogy az alkalmazott módszereknél létezik jobb, gyorsabb, vagy éppen olcsóbb?!

Deóval az ágyba!

Érdemes a reggeli dezodorálást a lefekvés előtti időre áttenni. Éjszaka a testhőmérsékletünk alacsonyabb, kevésbé izzadunk, így a kozmetikum hatóanyagai mé­lyebben behatolhatnak a ve­rej­tékmirigyeinkbe. A reggeli mosakodás azért ne maradjon el!

Fröccsenés nélkül

Lehet tej vagy gyümölcslé a dobozban, pohárba töltés során, bármilyen óvatosak is vagyunk, szinte biztos, hogy egy része kifröccsen. Az ok egyszerű: levegő kerül a folyadék alá. A probléma könnyen orvosolható, ha a dobozt úgy forgatjuk el, hogy a tetején található nyílás ne a pohárhoz közelebbi, hanem a távolabbi részén helyezkedjen el.

Hámozzunk dörzsivel!

Egy jó hús- vagy bableveshez elengedhetetlen a sárgarépa, melynek megpucolásához sokunk hámozókést vagy krumplipucolót használ. Holott sokkal gyorsabban és gazdaságosabban haladhatunk, ha a jól ismert célszerszámok helyett fém súrolóval esünk a megmosott konyhai zöldségnek.

Panírozás pufival

Minek bohóckodni liszttel, tojássárgájával és zsemlemorzsával, amikor egy csomag sós, extrudált kukoricapufi is megteszi. Morzsoljunk össze húsz szemet, majd abban megforgatva a húst, süthetjük is a kukoricapaníros szeletet.

© Thinkstock

Kevesebb fogkrémet!

Jól mutat a reklámokban a fogkefefej sörtéin végignyúló fogkrémmennyiség, s kétségtelen, hogy így gyorsabban fogy a paszta. Ugyanakkor a szakértők szerint elég egy borsónyi mennyiség is az alapos rágószervtisztításhoz.


Pisztáciabontás egyszerűen

Gyakori, hogy a körmünk bánja a fenséges csemege hámozását. Pedig minden pisztáciás csomagban megbújik néhány természetes bontó: a pisztáciahéj! Ezt a masszív csontdarabot érdemes a termést rejtő burok hasadékába nyomni, majd segítségével könnyedén felfeszíthetjük a kemény magházat.

© Thinkstock

Késélezés könnyedén

Számos késélező létezik a piacon, ám nem feltétlenül szükséges egy újabb helyfoglalót beszerezni. Egy szinte minden háztartásban megtalálható mázas, talpán kör alakban festetlen kerámiabögre vagy -csésze is megteszi. Fordítsuk a szájára az alkalmatosságot, majd néhányszor húzzuk végig a kés pengéjét a natúr kerámiarészen!

Palackból palacsinta

Nagy tál és robotgép – a klasszikus kellékek mind feleslegesek a palacsintatészta elkészítéséhez. Elég helyettük egy nagyobb szájú, félliteres, tiszta műanyag palack. Ebbe töltsük a tejet, rá az olajat, üssünk bele egy tojást és szórjunk rá némi lisztet, majd zárjuk le, rázzuk jól össze és óvatosan tölthetjük is a masszát a palacsintasütőbe!

© Thinkstock

Fogó az üdítőn

Klasszikus probléma, hogy a kétdecis, dobozos gyümölcslevek kifröccsennek, miután a szívószálat beléjük szúrva a gyermekünk kezébe adjuk, s az enyhén megnyomja annak a falát. Éppen ezért felbontás előtt hajtsuk fel a doboz oldalán lévő két fület, amit fogóként használhat a csemete.

Ezt kipróbálom!

© Móricz István

Gaál Noémi időjós szívesen és gyakran süt palacsintát: – Igaz, a robotgép előhalászása, összeszerelése, majd az azt követő mosogatás nem a kedvencem, úgyhogy a fent felsoroltak közül a palackos-palacsintás megoldást szívesen kipróbálom – árulja el. A műsorvezető egyik kedvenc konyhai praktikája egyébként az, hogy újkrumpli pucolása után a kézen maradó barna foltokat citrommal távolítja el.