Test és lélek

Kellemessé teszi a szülés élményét a hipnózis

Bors

Létrehozva: 2014.01.11.

Nyugodtan és örömként megélni a szülést csupán néhány szerencsés nőnek adatik meg. Vagy mégsem? Az elmúlt években ugyanis világszerte egyre nagyobb teret hódít a HipnoSzülés, mikor a kismama nyugodt, teljesen ellazult állapotban ad életet gyermekének.

Életet adni egy kisgyermeknek, a női lét legnagyobb csodája. Hihetetlen, ahogy kilenc hónapon keresztül a pici az anyaméhben növekszik, fejlődik, majd a hosszú, izgalommal teli várakozás után végre a karjaikba vehetik boldog szülei.

A népi mondás azt tartja, hogy amint a kisbabát édesanyja mellkasára fektetik, az elfelejt minden szenvedést, fájdalmat és akár azonnal, újra belevágna a szülésbe. Sok nő azonban vitatkozna ezzel az állítással.

Vannak, akiknek az idő megszépíti emlékeiket, míg mások soha nem tudják feldolgozni a vajúdás szenvedéseit, és csupán a szülő nők csekély százaléka éli meg azt meghitten, kellemesen, esetleg fájdalommentesen.

Miért ne lehetne minden nőnek, egy életre szóló, gyönyörű élmény, ahogy világra hozza kisbabáját? A HypnoBirthing, azaz a HipnoSzülés ebben nyújt segítséget a gyermeket vállaló pároknak, melyhez a több évezredes múltra visszatekintő hipnózist hívja segítségül. Ez a módszer, a nyugodt, természetes szülésre készülődés egyedülálló módja, melyet veszélytelen önhipnózis-technikák gazdagítanak.

Ennek ellenére nem úgy kell elképzelnünk a szülést, hogy a kismama transzban, önkívületi állapotban kipottyantja gyermekét, hanem, hogy felkészülten, különböző módszerek alkalmazásával könnyebb, kellemesebb szülés részesei lesznek.

Átprogramozza az agyát az apuka is

A hipnózis egyébként egy módosult tudatállapot, melyet nem is olyan nehéz elérnünk, mint gondolnánk. Naponta tapasztalunk mindannyian hasonlót, például elalvás előtt.

Az önhipnózis egy olyan állapot, melyet a személy önmagán vált ki és ezt egy ideig fenntartja. Ez egy fokozatosan elsajátítandó folyamat.

A hangsúly tehát a várandósság hónapjain van, mikor az anya és az apa egyszerűen „átprogramozza” az agyát és tudatosan készül a nagy napra.

– A HipnoSzülés tanfolyamok már a világ 45 országában elérhetőek. Szó esik ezeken a hipnózisról, a szülés élettani tudnivalóiról, ahol a párok különböző gyakorlatokat, légzéstechnikákat sajátítanak el. Harmóniába kerül a test és a lélek – árulta el Schimcsig Nóra dúla – hipno­-tréner. – A kísérő társnak, aki legtöbbször az apa szokott lenni, nagy szerepe van a tanfolyamon. Együtt tanulnak, készülnek, és együtt élik át a születést.

Tévhit, hogy transzba esnek

A módszer azon alapszik, hogy a szülést az élet természetes velejárójának tekinti, melyben a test, az anya és a baba is tudja a dolgát. A párok a magabiztos várakozás örömével gazdagodnak és úgy várakoznak a nagy eseményre, mint egy kellemes, nyugodt történésre.

A szakemberek megtanítják a nőknek, hogyan használják szülőizmaikat, hogyan lazítsanak, legyenek nyugodtak és hagyatkozzanak ősi ösztö- neikre, kizárva gondolataikból a külvilágot.

Tévhit, hogy aki a HipnoSzülést választja, az transzban hozza világra gyermekét. Sokkal inkább lesznek jókedvűek, csevegősek, érzik méhük minden mozgását, kisbabájuk kifelé haladását, mégsem lesz úrrá rajtuk a fájdalom. Mindehhez saját testük endorfinjait használják a stresszhormonok helyett.

Nyitottság és hit kell hozzá

A várandósság velejárója a szülés. Ha egyszer a kis élet megfogan és fejlődésnek indul, akkor előbb-utóbb a nagyvilágra is kíváncsi lesz. Ma már választhatunk orvost, szülésznőt, kórházat, és számos vajúdást segítő alternatív módszer is rendelkezésünkre áll – köztük a HipnoSzülés.

Nem kell hozzá más, csak nyitottság és hit. Hit, hogy a szülés csodálatos folyamat, még ha olykor fájdalommal is jár. Ez lehet szép, hogy egy örökre szóló, pozitív élményként emlékezzünk életünk nagy napjára, és másodszor vagy épp harmadszor is félelem nélkül indulhassunk el a babavárás olykor rögös útján.  

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089302_auto_resized.png
origo.hu

Ez maga a földi pokol: a világ legforróbb városában madarak hullanak az égből, és halak sülnek meg a tengerben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26433_resized.jpg?avcount=1711619111
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086012_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089949_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

„Magyar Péter nem fogja beperelni Varga Juditot, mindent lehet bizonyítani”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088272_auto_resized.jpg
ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087829_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26442_resized.jpg?avcount=1711619111
origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083650_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711619111
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088638_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Dráma! Máris kiadja felesége útját a TV2 sármos sztárja?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/JmHfTibHr1n8GMOthOqKbLlYRwMklrpXPyMmnp3NQaQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyZjk5NmE0ZWQ2YzRmMGViYjQwMmM3N2Y3ZTllMmIz.jpg
Ezo

Hétfőn érkezik a telihold, ez a négy csillagjegy már ma érezheti a hatását

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/nYMsw4zKCvYAZ6pQY_UmjgNi8htapMVwcLVH1IQzkbA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E4NTk4MmYxNDU4YTRhMTJhOTVmMmVkY2FmNjg5NGEz.jpg
Ezo

Ősi tudás tárul fel: ezt árulja el rólad az atlantiszi horoszkóp