Test és lélek

Kedvenceinkre is figyelnek a csillagok

A. T.

Létrehozva: 2013.11.28.

A mindennapi életben a hozzánk passzoló ruhákat viseljük, sportot űzünk, a nekünk való munkát végezzük. Miért ne választhatnánk házi kedvencnek a személyiségünkhöz legjobban illő kutyust? Erről beszélgettünk egy asztrológussal és kutyatrénerrel.

Az ember leghűségesebb barátja a kutya. Ebben talán mindannyian egyetértünk, de ha azt mondják nekünk, hogy a csillagok állásában már eleve ott rejlik, milyen eb illik hozzánk, már felvonjunk a szemöldökünket. Ha pedig azt halljuk, hogy kedvenc négylábúnk nevében ott a végzete, vagyis nem mindegy, hogyan nevezzük el őt, már a homlokunkat is összeráncoljuk.

Arról már nem is szólva, hogy jelleme, leendő nehézségei szintén kiolvashatóak a csillagokból. Pedig igaz, ők is érző lelkek, akik életük során olykor boldogok, olykor szenvednek és olykor bizony rossz napjuk van. Ha ezt elfogadjuk, érzelmileg már egy lépéssel közelebb kerültünk négy lábú társunkhoz. Ha nagyon bátrak vagyunk, még a közös horoszkópunkat is elkészíttethetjük.

Összehangolva a családdal

Sziebig Tímea asztrológus párjával, Kovács László kutyatrénerrel az ebeknek szentelik az életüket. Kettejük gyümölcsöző kapcsolatából kelt életre a kutya-gazda asztrotréning. A pár igyekszik összehangolni a tudását, így könnyen tudják formálni az ember és kutya kapcsolatát, hogy az örömteli legyen.

Tímeának azonban nincs könnyű dolga, hisz az emberekkel ellentétben a kutyusok pontos születési adatait sokszor nem ismerjük. Pedig ha sikerül összegyúrniuk a kedvencek és gazdájuk személyiségét, akkor lehetőségük van az előrelátható problémákat kiküszöbölni,
kezelni.

– Nem mindegy, hogy milyen kutyafajtát választunk magunknak. Meg kell találnunk a személyiségünkhöz legjobban illőt, akit tudunk majd kezelni. Ezzel sok problémától megkímélhetik magukat a leendő gazdik. Ehhez a majdani kutyatulajdonos asztrológiai képletét hívjuk segítségül – árulta el Tímea.

– A legtöbb gond azonban a már meglévő kutyákkal adódik. Megnézzük, hogy melyek a kutyák erősségei, milyen kihívásokkal kell közösen szembenézniük, valamint hogy az eb egyáltalán mire hivatott a saját személyiségéből adódóan.

Unatkoznak a lakásban a munka nélküli ebek

Mégis milyen problémára utalhatott a szakember? Eláruljuk. Arra, hogy számos négy lábú kedvenc már rég elvesztette eredeti funkcióját (őrzés-védés, vadászás, stb.) és egy lakásban várják, hogy gazdijuk hazaérkezzen a napi munkából. Az egyedül töltött idő pedig megbosszulja önmagát. Gyakrabban jelentkeznek náluk magatartásbeli problémák.

Ilyenkor hangosan ugatnak a lakásban. A sétáltatásnál nem fogadnak szót: elhúzzák a gazdit, nem jönnek, ki a társaikkal vagy épp lecövekelik magukat egy pontra. Evési gondokkal küzdenek és még hosszasan sorolhatnánk.

Ha tapasztalatlanok vagyunk vagy épp kétségekkel küzdünk, akkor kérjük szakember tanácsát, aki akár házhoz is jár, és megtanítja nekünk a kutyatartás fortélyait.

Ne felejtsük el: a kutyusoknak is lehet rossz napjuk, és ez nem összekeverendő az előbb említett problémákkal. Egy jó gazdi azonban ösztönösen ráérez arra, ha kedvence „bal lábbal” kelt fel, és nem igyekszik mindenáron ráerőltetni az akaratát.

Számok segítenek a névválasztásban

Buksi, Morzsi, Tóni, Bella, Pajkos, Arcsi… Bizony, nehéz a választás, hogyan is kereszteljük el a család kedvencét. Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mi nevezhetjük el az ebet, akkor hívjuk segítségül a csillagokat!

A név is hordoz energiát, a betűknek van rezgésük, melyekhez a kutyák alkalmazkodnak (erről részletesebben olvashat a holnapi számban megjelenő Lilla Test és Lélek mellékletben). Ha azonban a család makacsul ragaszkodik egy névhez, akkor minden égi jel ellenére is válasszák azt a nevet, különben soha nem fogadják el a másikat. A legcélszerűbb viszont, ha listát írnak a nekik tetsző nevekből, és az asztrológus segítségével azokból választják ki az energiát adó nevet. 

Tűnhet akár furcsa divathóbortnak is, hogy kutyaasztrológus és tréner segítségét kérjük, de ideje elfogadnunk, hogy nem feltétlenül értünk ösztönösen az állatok nyelvén. Jól tud jönni, ha egy, a hozzáértő szakember által már kitaposott ösvényre lépünk, hisz ezzel sok kellemetlen perctől megkímélhetjük magunkat. Ráadásul felelősséget vállaltunk egy kis életért, aki ugyebár a saját nyelvén kommunikál velünk, amit ha már egyszer megfejtett valaki, miért tennék újra? És ha ehhez még a csillagok is útmutatást adnak, boldog gazdi-kutyus napokat tölthetünk együtt.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141981_auto_resized.jpg
origo.hu

Hatalmas tengeri szörny vetődött partra Angliában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27206_resized.jpg?avcount=1713513912
origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143473_auto_resized.jpg
life.hu

Most lehet félnivalója Tom Cruise-nak: lánya, a 18 éves Suri boríthatja a bilit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142137_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140755_auto_resized.jpg
ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141360_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27205_resized.jpg?avcount=1713513912
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137545_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713513912
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713513912
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142140_auto_resized.jpg
borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143250_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Testvérviszály lett Vajna Timi nagymamájának kórházi kezeléséből

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ZxyMIk1u4NE-kOTN-R6CqRnsWwvgUGUYVBlgRktxUU0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAwOTdlNTg5Njg3OTRhY2Q5ZGRhYzU3MDViNDJiNjkx.jpg
Ezo

Született vezetők és igazi egyéniségek: ez a három legerősebb csillagjegy