Test és lélek

Fillérekért kínál luxust a házi élményfürdő

Balajti Péter

Létrehozva: 2017.01.07.

<p>Irigykedve nézi, ahogy a gazdagok egzotikus tájakon kényeztetik magukat vagy sokcsillagos wellness-szállodákban frissülnek fel? Ne tegye! Inkább varázsoljon élményfürdőt odahaza!</p>

Forrás: Thinkstock

Önre vár a nyugalom szigete!

Készüljön fel, mert ez a délután csakis önről szól majd! Küldje a családtagokat moziba, színházba vagy ajánljon a figyelmükbe egyéb programot, hogy valóban zavartalan legyen az otthoni én-ideje. A kellemes, melegvizes kádfürdő-élmény fokozásához válasszon megnyugtató muzsikát, díszítse a kád szélét és a fürdőszobát, így a tükör előtti területet teamécsesekkel, gyertyákkal, ügyelve, hogy a lángok közelében ne legyenek gyúlékony anyagok!

A látványt tarkíthatja még levendula, rózsa vagy kamillavirágszirmokkal, melyek csodálatosan mutatnak a fürdővíz felszínén lebegve.

Válasszon élményt!

Megnyugtatásra, felfrissülésre vagy immunrendszer-erősítésre vágyik? – Bárhogy dönt, a legalább húszperces kádfürdővel garantáltan átéli majd a megújulást, ám a célnak megfelelően érdemes illóolajakat és hordozóanyagot választani. Utóbbiak jótékony hatásukon túl azért szükségesek, mert az olajok önmagukban víztaszítóak – magyarázza Tobai Ágota, a Panarom Aromaterapeuta Intézet oktatás vezetője, okleveles aromaterapeuta. Hozzáteszi: bár a legtöbb ember nem érzékeny az illóolajokra, használat előtt érdemes bőrtesztet végezni. Ehhez pár csepp olívaolajba keverjen el egy csepp illóolajat, majd ebből cseppentsen a könyökhajlatába. Ha nem történik bőrelváltozás, nyugodtan használhatja az adott kivonatot a meleg kádfürdőhöz is. Azért, hogy ne hűljön ki a víz, állítsa kis fokozatra a zuhanyt és tegye maga mellé a kádba! Így állandó hőmérséklet mellett a plusz folyadék folyamatosan távozhat a túlfolyásgátlón keresztül.

Relaxálás a köbön

Oldja a feszültséget és elűzi a stresszt a nyugtatófürdő, melyhez orvosi levendula, mandarin, édes narancs, ylang-ylang, római kamilla és kubebaolaj közül egyet vagy többet is használhat, ám arra ügyeljen, hogy összesen legfeljebb 10-12 cseppet tegyen egy evőkanálnyi tejszínbe vagy mézbe. S figyeljen, hogy az elegyben a citrusfélékből legyen a legkevesebb. Ezt összekeverés után öntse a meleg fürdővízbe, melybe legalább húsz percen keresztül érdemes tartózkodni. 

– Az illóolajos fürdés hatásának titka abban rejlik, hogy a fürdőszobában keletkező aromagőz mélyen belélegezve és a meleg vízben kitáguló pórusokon keresztül egyaránt hat, ha pedig a kádban egy csésze finom citromfűteát is elkortyolunk, tökéletessé válik az élmény – tanácsolja az aromaterapeuta.

Mártózzon meg az egészségben!

Úgy érzi, mintha enyhén bedugult volna az orra, kaparna a torka? Az alábbi recepttel megerősítheti az immunrendszerét! Egy kanálnyi almaecethez adjon hat csepp eukaliptusz radiáta, három csepp erdei fenyő és ugyanennyi citrom illóolajat, majd összekeverés után ezzel gazdagítsa a fürdővizét! Áztassa a testét ebben a különleges közegben, engedje át magát egészen a méregtelenítő és légúttisztító hatásnak, amit egy frissen főzött és a fürdőzés élményét, varázsát még tovább fokozó kakukkfűteával koronázhat meg.

Felfrissülés kívül-belül

Káprázatos, stimuláló újjászületés – ezt kínálja a rozmaring CT kámfor, a rozmaring CT cineol, az eukaliptusz radiáta, az erdei fenyő, valamint a bazsalikom illóolaja, melyekből akár a legkedvesebbet, akár több vonzó illat keverékét is használja, ám azok összmennyisége ne haladja meg a 10-12 cseppet, amit szervezet-aktivizáló tengeri sóval vagy méregtelenítő almaecettel keverjen össze és töltsön a fürdővízbe. Fürdés közben egy csésze borsmentateával az ízlelőbimbóit is megjutalmazhatja.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142666_auto_resized.jpg
origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27196_resized.jpg?avcount=1713482411
origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137010_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142412_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141332_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyon cukik együtt: így öleli magához Tóth Gabi szerelme a kis Hannarózát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142395_auto_resized.jpg
vg.hu

Kétmilliárdból újul meg a Hévíz-Balaton repülőtér

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27195_resized.jpg?avcount=1713482411
origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713482411
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713482411
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ZxyMIk1u4NE-kOTN-R6CqRnsWwvgUGUYVBlgRktxUU0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAwOTdlNTg5Njg3OTRhY2Q5ZGRhYzU3MDViNDJiNjkx.jpg
Ezo

Született vezetők és igazi egyéniségek: ez a három legerősebb csillagjegy