Férfiakat szeretett a sármos szívtipró

Marlon Brando nők ezreinek dobogtatta meg a szívét, de több jel is arra mutat, hogy a saját neméhez is vonzódott az amerikai színész. Sőt legnagyobb szerelme egy férfi volt.
Marlon Brando nők ezreinek dobogtatta meg a szívét, de több jel is arra mutat, hogy a saját neméhez is vonzódott az amerikai színész. Sőt legnagyobb szerelme egy férfi volt.

Marlon Brando anyja színész, apja kereskedő volt. Előbbi támogatta színészi ambícióit, apja viszont egy katonai aka­démiára íratta be a fiát, aki szépen kirúgatta magát, és New Yorkba költözött, hogy megvalósítsa álmait. A legnagyobb rendezők kezei között tanulta meg a szakmát, de igazából nem volt mit tanulnia, mesterei úgy tartották, hogy őstehetség, ösztönös játéka lenyűgözött mindenkit.

Első sikereit színpadon aratta, majd 1950-ben a filmrajongók is megismerték, a Férfisorsban egy lebénult második világháborús veteránt alakított, majd jött A vágy villamosa, A rakparton című alkotásban nyújtott alakításáért pedig megkap­ta első Oscar-díját.

1962-ben készült a Lázadás a Bountyn, amely szakmailag bukást hozott, viszont a helyszínbe, Tahitibe beleszeretett, ahogy partnernőjébe, Taritába, egy mexikói színésznőbe is, akit feleségül vett. Két gyermekük született, s örökbe fogadta Tarita gyermekét és unokahúgát. Korábbi nejétől, egy indiai színésznőtől már volt egy gyereke, Christian, aki később élete szomorú történéseinek főszereplője lesz.

A házvezetőnője is három gyermekkel lepte meg, de más kapcsolatai is termékenyek voltak, összesen 16 vagy 17 gyerekéről tudunk, és sok örökbe fogadott fia és lánya is volt. Karrierje – nem a botrányos magánélete miatt – a nagy sikerek után megfeneklett, A Keresztapával tért vissza 47 évesen. A szerep Oscar-díjat hozott a számára és újra ismertséget, bár a szakmában ettől függetlenül elismerték fiatalabb kollégái. Al Pacinótól Barb­ra Streisandig megszállottan tisztelték tudását és tehetségét.

Az utolsó tangó Párizsban tovább növelte nim­­­buszát, igazi férfi szexszimbólummá vált, miközben ő maga egyre biztosabb volt abban, hogy a férfiakhoz is vonzódik. Egy nemrég megjelent életrajzi könyv szerint intim viszonyban volt James Deannel, Cary Granttel, Montgomery Clifttel és Sir John Gielguddal. A könyv idézi is őt a témában: „Mint a férfiak egy jelentős részének, nekem is voltak homoszexuális tapasztalataim, és ezt nem szégyellem.”

Egy fotó, amely Marlon Brando hagyatékából került elő, intim helyzetben ábrázolja Wally Cox színész-humoristával. Amikor Brando 80 évesen elhunyt, Miko nevű fia azt állította, hogy apja arra kérte gyerekeit: hamvait keverjék össze Cox hamvaival, amit meg is tettek. A kérést egy családtag így kommentálta: „Wally volt Marlon élete nagy szerelme.”

Bárhogy is volt, Brando életét végigkísérte a káosz, 1990-ben például fia, Christian lelőtte a színész fogadott lánya, Cheyenne élettársát, amiért Brando fiát lecsukták. Később Cheyenne öngyilkos lett, és a drogos Christian is fiatalon halt meg tüdőgyulladásban...

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!