Fényes, kezelhető hajat szeretne? Sörrel öblítse le!

Méz

Elsőre furcsa lehet a gondolat, hogy mézet kenjünk a hajunkra, azonban a ragacsos anyag fényessé és csillogóvá varázsolja a tincseket. Viszont arra figyeljünk, hogy enyhe szőkítő hatása lehet, ezért a sötét hajúak csak rövid ideig hagyják hatni, aki pedig kifejezetten szőkíteni szeretne, bolondítsa meg a mézet pár csepp citromlével.

Sör

Az urak ennek nem fognak örülni, azonban a sörben található élesztő jótékony hatással van a fejbőrre, ezáltal gyorsabb növekedésre serkenti a hajat. Emellett pótolja a tápanyagokat, így fényessé és könnyen kifésülhetővé válik. Hajmosás után alaposan öblítsük le vele a hajat, majd mossuk ki.

Almaecet

Erős antibakteriális, gombaölő és fertőtlenítő hatásának hála egészséges lesz a fejbőr, a hajat pedig egészségessé és fényessé varázsolja. Fontos, hogy vízzel hígítva használjuk, és alaposan kenjük be vele a fejbőrt. Elég pár percig rajta hagyni, majd meleg vízzel lemosni.

Csalántea

Zsíros hajra kifejezetten jó hatással van a csalántea, serkenti a vérkeringést, így a korai hajhullást is megállíthatja. Csupán főzetet kell ké­szíteni a növényből, majd miután kihűlt, ezzel kell leöblíteni a tin­cse­ket.

Olajok

Száraz, töredezett, és a nehezen kezelhető hajat megerősítik a különböző olajok, például a ricinus-, kókusz-, illetve az olívaolaj, vagy ezeknek a keveréke. Mielőtt nekilátunk a pakolásnak, melegítsük pár másodpercig mikróban az olajat, így folyékonyabbá válik, és könnyebb lesz kenni. Minimum félóráig kell a hajkoronán hagyni a kencét, majd alaposan hajat kell mosni, akár többször is, mivel szárítás után zsíros hatást kelthet a haj, ha nem vagyunk elég alaposak.

Avokádó

Nyomkodjunk össze, vagy turmixoljunk le egy avokádót, majd kenjük be vele a fejünket. Hagyjuk hatni 30–45 percig, majd alaposan mossuk ki. A növény tele van a hajnak fontos vitaminokkal, azonban nem­csak kívülről, hanem belülről is táplálhatjuk vele a testünket.

Tojás

Bármennyire is visszataszítónak találjuk, a tojás kifejezetten jót tesz a frizurának. Zsíros hajra csak sárgáját, szárazra pedig egy egészet használjunk. Kenjük be a fejünket, majd alaposan öblítsük le, viszont arra figyeljünk, hogy a forró víz hatására a pakolás beleragadhat a hajba.

Szűcs Judith: Nagyanyáink praktikái a legjobbak

Nagyon igénybe van véve a hajam, ilyenkor mindig beválnak a házi praktikák – mondta Szűcs Judith diszkókirálynő. Kiskoromban mindig ecetes vízzel öblítettük le a hajamat, ez még mindig beválik. Kedvencem az A-, illetve E-vitaminnal kevert olívaolajos pakolás, amely kiváló a hajhullás ellen, emellett növeszti is a hajat.