Ezt jelentik az erotikus álmok

Az álmok sokat elárulnak a személyiségről, a titkolt vagy beismert vágyainkról, azonban nem mindig azt jelentik, amiről konkrétan szólnak. Így, ha álmunkban hancúrozunk, az nem feltétlenül azt mutatja, hogy vágyunk a látott személy társaságára vagy éppen a testére.
Az álmok sokat elárulnak a személyiségről, a titkolt vagy beismert vágyainkról, azonban nem mindig azt jelentik, amiről konkrétan szólnak. Így, ha álmunkban hancúrozunk, az nem feltétlenül azt mutatja, hogy vágyunk a látott személy társaságára vagy éppen a testére.

Az alvásnak két fő típusát különböztetjük meg: az egyik a gyors szemmozgással járó típus (REM), a másik az e nélküli. Az álmok jellemzően a REM-szakaszban jelennek meg. A pszichével foglalkozó szakembereket már régóta foglalkoztatják az éjszaka jelentkező képeknek az okai. Egyes magyarázatok szerint a tudat így dolgozza fel és teszi helyre a napközben történteket. Emellett a lélek jutalmazása, a tapasztalatok értékelése és a vágyak tompítása, fokozása is ide tartozik. Így illeszkednek a sorba az erotikus álmok is. A napközben átélt eseményeket ezekkel a képekkel is kifejezhetik az álmok. Nézzük, mit jelentenek!

1. Idegennel

Ez az egyik leggyakoribb erotikus álom, mikor az álmodó olyannal szeretkezik, akit nem ismer. Ennek kétféle értelmezése is van. Az egyik, amikor olyan emberrel van együtt, aki ugyan a környezetében van, de semmi köze nincs hozzá. Ilyenkor az álom arra mutat rá, hogy ezt az embert most még nehéz elfogadnia, talán zavarja is, hogy az élete része lett valamennyire. A tudata ezt próbálja ezekkel a képekkel feldolgozni. A másik magyarázat szerint az álmodó akkor látja magát intim együttlét közben egy teljesen idegennel, amikor több érzelemre, törődésre vágyik, de ezt nem kapja meg a társától.

2. Ismerőssel

Ez is gyakori álom, de nem azt jelenti, amire elsőként gondolnánk. Nem az erotikus vonzódást mutatja az ismert személy iránt, hanem azt, hogy elismerjük és nagyon kedveljük valamelyik jellemvonását. Tán még irigykedünk is rá kicsit az egyik kiemelkedő tulajdonsága miatt.

3. Figyelik közben

A nőknél gyakoribb ez az álom, mint a férfiaknál. Aki arról álmodik, hogy valaki kukkolja szeretkezés közben, az úgy érzi, hogy nem ismerik el eléggé, több figyelemre vágyik. Szüksége van arra, hogy megerősítsék a nőiességét/férfiasságát és lássa, hogy értékelik. A fiataloknál gyakran fordul elő az az álomkép, hogy a szülő rájuk nyit szex közben, ez arra mutat rá, hogy szeretnék, ha a valóságban jobban figyelnének rájuk.

4. A partner barátjával/barátnőjével

Előfordul, hogy a partnerünk olyan sokat mesélt a barátjáról/barátnőjéről, hogy az illető milyen nagy csábító, mennyire szereti a másik nem, hogy már tudat alatt elkezdtünk vonzódni hozzá, felkeltette az érdeklődésünket. Ez persze nem azt jelenti, hogy bele is szerettünk, csak az izgalomra vágyó énünk álmodozik, a valóságban azonban soha nem kezdenénk vele semmilyen kapcsolatot. A rivalizálást és a versenyszellemet is mutatja, ami eddig talán el volt rejtve bennünk, de már kezd éledezni.

5. Helyszín a valódi hálószoba

Ez az álom a valóságban is a testiségről szól, hiszen ez a kép a szimbóluma a meglévő kapcsolatnak, a testi vágynak. Ez fontos információkat közvetít a meglévő kapcsolatról: ha a szoba rendetlen, akkor a kapcsolat éppen nehéz időszakon megy keresztül. Ha sötét van, a kapcsolat fordulóponthoz érkezett, de az álmodónak még nem világos, hogy mit is tegyen.

6. Akit nem szeretünk

Az is gyakori álom, hogy olyannal szerelmeskedünk, akit a valóságban ki sem állunk, sem testileg, sem lelkileg nem tetszik nekünk. Ilyenkor az álom azt jelzi, hogy a tudatalattink már készen áll a változásra, és valami vonzódás, szimpátia már elkezdődött bennünk iránta.

7. Nőknél: egy másik nővel

Bár sokan nem merik bevallani, az ilyen álmok sokkal gyakoribbak, mint gondolnánk. Annak a nőnek, aki a valóságban nem vonzódik a saját neméhez, mégis ezzel álmodik, a kapcsolatával van gond. Tudja, vagy tudat alatt érzi, hogy a párja nem tudja kielégíteni, hiányoznak neki az intim gesztusok, a bensőséges kapcsolat. Ilyenkor az ilyen jellegű álmok többsége a szexuális élet sivárságára utal.

8. A főnökkel

Nem, ez nem a vágyakozást mutatja, hanem az elismerés vágyát. Aki álmában a főnökével látja magát intim viszonyban, az úgy véli, hogy nem ismerik el eléggé a munkáját és a tehetségét. A tudata ezzel a képpel hívja fel arra a figyelmet, hogy az elégedetlensége már bezavar a mindennapokba, állandó feszültségben dolgozik a munkahelyén.

Ha több kell az átlagosnál, keresse a Borsot a Magazinokkal!