Ezek a szexpózok veszélyesek a hímtagra

A változatosság gyönyörködtet – különösképp érvényes ez a szexben, hiszen mindig ugyanúgy: unalmas. Nem árt azonban vigyázni az akrobatikával, ugyanis vannak pózok, amelyek különösen veszélyesek a bránerre.
A változatosság gyönyörködtet – különösképp érvényes ez a szexben, hiszen mindig ugyanúgy: unalmas. Nem árt azonban vigyázni az akrobatikával, ugyanis vannak pózok, amelyek különösen veszélyesek a bránerre.

Nem mindig az angol tudósok viszik előbbre a világot: ezúttal brazil kutatók tanulmányának lehetünk hálásak, amit az Advances of Urology nevű szaklapban publikáltak. A szakemberek annak jártak utána, milyen gyakran következik be péniszfraktúra vagy péniszruptúra, azaz „törik vagy reped el” a pénisz barlangos teste egyes pozíciókban. (A hétköznapi elnevezés pontatlan, mivel a péniszben nincs csont, így nem is törhet el. Jelen esetben a barlangos test szakad, „törik” el, aminek következtében vérömleny keletkezik a hímtagban.)

Vettek három sürgősségi osztályt, és összeszedték az elmúlt 13 évből az összes esetet, amikor „pénisztöréssel vagy -repedéssel” vittek be oda valakit. Az érintett páciensek fele egyébként egy csattanó vagy roppanó hangot is hallott szex közben, mikor megtörtént a baj.

Nos, a jó öreg misszionárius póz egész biztonságosnak tűnik ezen a téren: csak a vizsgált fájdalmas balesetek 21 százalékáért volt felelős. Jelentősen nagyobb kockázat rejlik abban, ha a nő beleül partnere farkába, és meglovagolja. A péniszfraktúrák csaknem fele így keletkezett.

© © Thinkstock

A lovaglásban az a probléma, hogy a nő teljes testsúlyával nehezedik a férfi nemi szervére, és egyrészt nem érzi, ha túlságosan megterheli. Másrészt heves szex közben, ha felfelé menetben kicsusszan a szerszám, lefelé teljes lendületből és tömeggel olyan ellennyomást gyakorol a farokra – amennyiben az nem talál vissza a vaginába –, hogy száraz faágként törik ketté.

Szintén nem veszélytelen a kutyapóz: a pórul járt pasik 29 százaléka abban szerezte a maradandó károsodással és merevedési problémákkal is fenyegető sérülést. Az, hogy azért jelentősen kevesebbszer következik be úgy a baj, azért van, mert ott a férfi irányít, jobban tud vigyázni, illetve kisebb repedés esetén is hamarabb észleli, hogy valami nem stimmel.

Egyébként nem mindenki műtteti meg magát, miután (nyilván enyhébb) péniszfraktúrát vagy -ruptúrát szenved. Ám felmérések szerint ezen férfiak mintegy felének kell tovább élniük deformált hímvesszővel, erekciós zavarokkal és a nemi élet során fájdalommal.