Test és lélek

Édes titkaim - Szentpétervári éjszaka

Bors

Létrehozva: 2015.07.11.

Vannak dolgok, érzések, amelyeket az ember csak a legjobb barátjával oszt meg. Vagy azzal sem. Ezek a saját édes tit­kaink. Mégis kikívánkoznak. Hadd tudják meg mások, hogy ilyen is van! Velünk kockázat nélkül meg­oszthatja legbensőbb érzéseit, élményeit, gondolatait! Írjon nekünk!

Azt mondják, Szentpétervár észak Velencéje. Meg a paloták városa. Az irodalom, a zene és a balett bölcsője.

Mind igaz. Szentpétervár számomra mégsem az Ermitázs, a Téli Palota vagy éppen a Néva partja. Nekem Szentpétervár Irina. Mindörökre. Három éve történt, de azóta is bennem él minden pillanatban. Azt viszont nem írhatom le, milyen körülmények között találkoztam vele az orosz ékszerdobozban, ezzel csak lebuktatnám magamat. Azt pedig nem akarhatom. Feleségem van, gyerekeim, Irináról pedig senkinek nem beszéltem eddig.

Soha nem felejtem, mikor először megláttam. Minden mozdulata maga volt az elegancia, a szépség, és harmónia. Irina ugyanis balett-táncos. A világhíres Vaganova balettakadémián végzett. A legszebb viszont, hogy nem balett közben pillantottam meg, hanem egy bevásárlóközpontban, éppen, amint egy ruhát próbált a tükör előtt.

Megbabonázott. Megrészegített. Egy pillanat alatt úgy éreztem, mindent megtennék, hogy csak egyszer megérintsem, vagy legalább egyszer rám pillantson. Bevallom, követtem. Az áruház melletti kávézóba ment. Ásványvizet rendelt és telefonált. Én egy szemközti asztalhoz ültem le. Rám sem nézett, pedig a nők általában észre vesznek, hiszen magas vagyok, és akár még jóképűnek is mondhatnám magam, ha nem lenne visszatetsző. Mikor befejezte a telefont, elérkezett az én időm.

Hozzá léptem és megkérdeztem, leülhetek e? Felnézett, és elmosolyodott. Aztán beszélgetni kezdtünk angolul. Elmondtam, hogy üzleti úton vagyok Szentpéterváron, azt is, hogy házas vagyok, a gyerekekről is mutattam képeket a telefonomból, de egyáltalán nem éreztem kínosnak. Ő is mesélt, arról, hogy ősszel lehet, hogy Budapestre jönnek a társulatukkal, és, hogy Bartókot imádja, és azt sem hallgatta el, Párizsban él a kedvese, aki balettkoreográfus.

De ekkor már nem is hallottam, mit mond. A nyakát néztem, a száját, azt, ahogyan a haját megérinti a kezével. Ott ültem Szentpétervár belvárosában egy kávézóban és azt éreztem, szerelmes vagyok. Nem volt koncepcióm. Féltem a búcsúzástól. Talán megérezte, mert megkérdezte: megmutassa-e a várost? Csak bólogattam. Csodálatos délutánt töltöttünk együtt. Minden nevezetességet megmutatott. Csacsogott, mesélt. Puskinról, Csajkovszkijról, az orosz cárokról.

Élvezettel hallgattam, de közben be-be villant, hogy lemaradok az üzleti megbeszélésről. De nem érdekelt. Csak Irina érdekelt. A Néva partján andalogva aztán megkérdezte, van-e kedvem nála folytatni a beszélgetést. Volt. Csak az volt. Egy kedves kis lakásba mentünk, közel az Ermitázshoz. Kaviárt vett elő, meg egy palack pezsgőt, azt mondta, nyissam ki, addig rendbe teszi magát.

Egy hófehér selyem hálóingben libbent be a szobába. Hosszú, formás lábak, a selymen áttetsző kicsi, de formás mellek. Aztán nem kérdezett, megcsókolt, megfogta a kezem és a franciaágyhoz húzott. Órákon át szeretkeztünk. Izzadtak voltunk, eszeveszettek. Szinte beleégett a retinámba a pillanat. Irina tökéletes testén végigpergett egy apró kis izzadságcsepp.

Azt akartam, sose érjen véget ez a szentpétervári éjszaka. De véget ért. Másnap reggel tejeskávét ittunk, és nem maradtunk semmiben. Pontosabban abban, ha Budapestre jön ősszel a társulattal, jelentkezik. Nem jöttek. Irináról azóta semmit sem tudok. Csak azt, ott és akkor, azon a szentpétervári éjszakán negyvenhárom évesen megértettem, mi a szerelem. 

Olivér

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089156_auto_resized.png
origo.hu

Ezeket a gumikat messziről kerülje el, ha nyári szett vásárlását tervezi!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26455_resized.jpg?avcount=1711674312
origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090910_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyerekként is nehéz volt, na de most megbirkózol-e ezzel a helyesírási teszttel?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091212_auto_resized.jpg
vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088721_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087833_auto_resized.jpg
vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26454_resized.jpg?avcount=1711674312
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17079855_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. március 25-31.: jó hangulatot jelez húsvétra a Nyilas Hold

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711674312
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080391_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt tette meg a bejelentést a kislánnyal kapcsolatban Young G Béci és Norina

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/JmHfTibHr1n8GMOthOqKbLlYRwMklrpXPyMmnp3NQaQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyZjk5NmE0ZWQ2YzRmMGViYjQwMmM3N2Y3ZTllMmIz.jpg
Ezo

Hétfőn érkezik a telihold, ez a négy csillagjegy már ma érezheti a hatását

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/nYMsw4zKCvYAZ6pQY_UmjgNi8htapMVwcLVH1IQzkbA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E4NTk4MmYxNDU4YTRhMTJhOTVmMmVkY2FmNjg5NGEz.jpg
Ezo

Ősi tudás tárul fel: ezt árulja el rólad az atlantiszi horoszkóp