Bors gasztro: régi nyarak ízeit idézzük fel

Talán nem minden úgy készül, ahogy nagymamánk konyhájában, az alapanyagok miatt mégis visszaad valamit a régi, házias ízekből – csak gyorsabban az asztalra kerül.

Vasárnapi desszert

Rebarbarás süti pisztáciával

Hozzávalók: 200 g liszt • 150 g cukor • 100 g mandulaliszt • 1 csomag sütőpor • 4 egész tojás • 8 evőkanál olívaolaj • 10 evőkanál tej • 250 gramm rebarbara (megmosva, leszárítva) • 50 g darált pisztácia a tetejére

1 adag tápanyagtartalma: 256,4 kcal; 8,2 g fehérje; 11,9 g zsír; 27,6 g szénhidrát

Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek és fogyókúrázók teljes kiőrlésű liszttel és xilittel⁄eritrittel; lisztérzékenyek gluténmentes liszttel; tejcukorérzékenyek laktózmentes⁄növényi tejjel fogyasszák! Fogyókúrázók alkalmanként maximum egy darabot egyenek!

#Gasztromagazin #melléklet #Bors

BorsOnline (@borsonline) által megosztott bejegyzés,


Elkészítés:

1. A hozzávalókat összekeverjük és egy olajozott, lisztezett tepsibe öntjük.

2. A feldarabolt rebarbarát a tetejére szórjuk, és darált pisztáciával meghintjük.

3. 3 percig előmelegített sütőben 220 fokon, majd további 20 percig 180 fokon sütjük. Kihűlés után szeleteljük.

A keddi Bors ismét Gasztro Magazin melléklettel jelenik meg!