Bizarr szex-tippek, amiket semmiképp ne próbáljon ki!

Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, amit még az ötvenes években fogalmaztak meg. Az 1850-es években!
Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, amit még az ötvenes években fogalmaztak meg. Az 1850-es években!

Figyelem! Az itt leírt praktikák nagy valószínűséggel nem vezetnek eredményre - ugyanakkor borítékolható, hogy a születésükkor is hasonló hatásfokkal működtek, mint most. Azaz: ha valaki esemény utáni tabletta helyett ma is lovaglással és tánccal szeretné megelőzni, hogy gyereke szülessen, nos, az magára vessen!

Egy francia pszichológus, Eguene Becklard 1859-ben kiadott könyve számos tanácsot ad a férfiaknak és a nőknek a szexuális élettel kapcsolatban. Állításait számos helyen igyekszik alátámasztani orvosi-biológiai tényekkel. Több-kevesebb sikerrel. A következő tanácsok ebből a könyvből származnak.

1. Ne maszturbáljon: impotenciát okoz!

Az önkielégítés (avagy ahogy akkoriban utaltak rá: a magányos praktikák) egy cseppet sem egészséges. A jó doktor szerint ugyanis önmagunk kényeztetése szerveink növekedését akadályozza, valamint folyamatosan károsítja is őket. Sőt, aki rendszeresen magához nyúl, később képtelen lesz teljesíteni házastársi kötelességeit - azaz impotens lesz!

2. Óvakodjon a túl markáns ízektől: kívánóssá teszi!

Ismeri a Kellog’s kukoricapelyhet? Nos, ezzel a reggeli finomsággal állítólag J. H. Kellog eredetileg a férfiak önkielégítési vágyát akarta csökkenteni. A XIX. században ugyanis meg voltak róla győződve, hogy az ízetlenebb ételek csökkentik a szexuális étvágyat, ugyanakkor pont emiatt a mustártól, a borstól, a sűrű mártásoktól, valamint a sörtől és a bortól illett óvakodni.

3. Táncoljon szex után, ha nem akar gyereket!

A tánc (és a lovaglás) tökéletes fogamzásgátló. Természetesen nem csak úgy, ha szex helyett táncolunk: Becklard egyik praktikája szerint ugyanis ha az aktus után a hölgy pár percig táncol a szobában, nagy a valószínűsége, hogy nem fog teherbe esni. Ugyanakkor ha biztosra akarunk menni - írja - ne is táncoljunk, egyenesen lovagoljunk ki! Méghozzá lehetőleg valami durvább terepen.

4. Egyszerre élvezzen a párjával - ha nem sikerül: Ön egy kudarc!

A kor „szex-etikettje” szerint ha a férfi nem abban a pillanatban ért el a gyönyör csúcsára, amikor partnere, akkor az hatalmas szégyent jelentett. Lazán kapcsolódó információ: a kor meglátása szerint arra a szülőre hasonlít majd jobban a születendő gyermek, aki jobban élvezte a szexet a pici fogantatásakor.

5. Ne szeretkezzen lépcsőn!

A kor egyik meglátása szerint ha valaki pusztán kéjvágyból szexel, abból az együttlétből bizony csúnya utódok születnek. Arról sajnos nincsenek adataink, ez mennyire tartotta vissza a XIX. század csalfa urait. És még egy óvás: ne szeretkezzen lépcsőn! Az így fogant gyermeknek ugyanis minden valószínűség szerint görbe lesz a háta. Logikus, nem? (Na jó, nem az.)

+1. Szeretkezzen párjával minél kevesebbet!

Ezt kivételesen nem Becklard, hanem Ruth Smythers írja 1984-ben megjelent könyvében, amit elsősorban ifjú feleségeknek címzett. Smythers szerint az asszony dolga a lehető legtöbbször elkerülni az együttléteket - így nem lesz a tisztes házasságból orgia. Ajánlata szerint a hölgyek hivatkozhatnak fejfájásra, fáradtságra, tettethetnek betegséget, ugyanakkor ha ez nem használna, fordulhatnak agresszívabb cselekhez is: civakodással, veszekedéssel, panaszkodással is letörhetik a férfi kedvét.

Smythers egyébként hozzáteszi: ha semmiképp nem elkerülhető a szex, annak akkor is teljes sötétségben kell történnie - valamint a hölgyeknek hangokat sem szabad kiadniuk.