Test és lélek

A tojástól lesz feszes és üde az arcbőre

Anry Soós Éva

Létrehozva: 2017.05.02.

<p>6+1 otthon elkészíthető arcpakolás - nem csak nőknek!</p>

1. Testradír természetesen

Használja ki a só számos erényét. Kitűnően alkalmazható például narancsbőr ellen, segít kiűzni a szövetekből a méreganyagokat.  Egy tálban keverjünk össze két deci joghurtot egy evőkanál olíva- vagy avokádóolajjal, és adjunk hozzá egy marék sót. Így nem áll fenn a veszély, hogy a sókristályok megkarcolják a bőrét. Legjobb nedves bőrön a zuhany alatt, masszírozó mozdulatokkal felvinni az egész testre, és hagyja hatni néhány percig.

2. Nyugtató megoldás irritált bőrre

Főzzön egy adag kamilla­teát, de kerülje a filteres verziót. Körülbelül egy bögrényibe áztasson bele 2-3 evőkanál zabpelyhet, és csurgasson bele mézet. Az ezekben az alapanyagokban lévő természetes összetevők nyugtatják az irritált, kipirosodott bőrt. Akár mindennap alkalmazhatja. Ha érzékeny a bőre vagy allergiás, figyeljen oda, hogy egyes természetes anyagok, mint pél­dául a tejtermékek is irritálhatják. 

3. Fáradt arcbőrre rózsavizet

Alig van ideje aludni, és ez az arcán is meglátszik? Mutatunk egy gyors megoldást, amivel felfrissítheti a vonásait. Két evő­kanál tápláló mézet keverjen össze citromlével, ami vérbőségfokozó, és ezzel masszírozza át az arcát és a nyakát néhány percig, majd öblítse le meleg vízzel. Varázslatosan működik az is, ha vattakorongot rózsavízbe márt, és ezzel dörzsöli át finoman a bőrét, ami egy pillanat alatt regenerálódik és ragyogóvá válik. 

4. Feszesítő hatású arcpakolás

Törjünk fel egy tojást, és a fehérjéjét öntsük egy tálba, adjunk hozzá citromlevet, és finoman keverjük el. Az egészet a kezünkkel kenjük fel az arcunkra és a nyakunkra. A gyümölcs C-vitamin-tartalma és a tojásban lévő kollagén segít késleltetni a ráncok kialakulását, miközben a bőr rugalmasabbá válik. 

Hasonló hatást érhet el, ha egy edényben natúr főtt burgonyát összetör, ami keményítőben gazdag. Ehhez adjon joghurtot és olajat – a legjobb a shea vaj, mert rendkívül tápláló, majd masszírozza a bőrébe, és hagyja fent 15 percig. A végén meleg vízzel öblítse le.

5. Felkészülés a tisztításra

Ha nincs ideje elmenni kozmetikushoz, de szeretne pár mitesszertől házilag megszabadulni, előtte feltétlenül készítse fel a bőrét a beavatkozásra. Egy hámozott almát pépesítsen el, majd adjon hozzá egy teáskanál almaecetet vagy citromlevet. Ezt masszírozza finoman az arcára, hagyja hatni néhány percig, majd öblítse le. Ha nincs otthon alma, helyettesítheti szőlővel vagy uborkával. Ezután gőzöljön egy tál meleg víz felett, amibe rozmaring-, aukaliptusz- vagy teafaolajat csepegtet. 15 perc elteltével a bőre készen áll a tisztításra. Ügyeljen arra, hogy a körmeivel ne sértse meg, inkább használjon valamilyen puha szövetet. A vé­gén öblítse le tiszta kamillateával. 

6. Kisimítja a vonásait

Keverjen össze egy kanál rizskeményítőt vagy fehér agyagot (bioboltokban kapható) és egy kanál joghurtot egy tálban. 

A keverékhez adjon néhány cseppet kedvenc illóolajából: hagyja, hogy az orra vezesse, arra van szüksége, aminek épp legjobban tetszik az illata. 

Tudományos kutatások szerint a rozmaring például pozitív hatással van a sejtek regenerálódására. Ezután használjon valamilyen szezonális gyümölcsöt: pépesítse, majd adjon hozzá néhány evőkanál joghurtot vagy tejet és mézet. Az eper például vérbőségfokozó és tisztító, ráadásul finom aromájú. 

+1. Száraz bőrre

Az erősebbik nem bőrét leginkább a borotválkozás viseli meg. Szárítja, irritálja, ezért azon kívül, hogy nem árt naponta hidratálókrémet használni, időnként pakolásokat is be lehet vetni. Pépesítsen egy banánt, adjon hozzá néhány kanál joghurtot. Cseppentsen hozzá még egy kis olívaolajat. Ha a bőre különösen száraz, keverhet hozzá még mé­zet. Kenje fel a masszát, majd néhány perc múlva öblítse le langyos vízzel.

Steiner Kristóf: Kedvenceim a lehúzható maszkok

Nagyon szeretem a maszkokat, mert tökéletes kikapcsolódást és feltöltődést nyújtanak olyankor, amikor nemhogy egy wellnesshétvégére, de még egy délutáni szundira sincs idő – mondja Steiner Kristóf író, újságíró. – Izraelben a holt-tengeri maszkok a legnépszerűbbek – ezek száz százalék iszapból készülnek, és nemcsak felfrissítenek, de gyógyítanak is.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156624_auto_resized.jpg
origo.hu

Amerikai hírszerzők szerint Ukrajna összeomlásával lesz vége a háborúnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27377_resized.jpg?avcount=1713931812
origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152291_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149504_auto_resized.jpg
ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27375_resized.jpg?avcount=1713931812
origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17148770_auto_resized.jpg
travelo.hu

Totál részegek voltak a madarak, az állatmentők azt hitték haldokolnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713931812
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713931812
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/f6F0ocECE7K3MRyoVMDiX7x4FtZQHtXS-g-Zbdiaz2k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExYjI0YzUxNjI5MDQwM2ViYTk3NmEwYzI5ZWU5NTM1.jpg
Telihold

Durva együttállásra figyelmeztet a magyar főboszorkány: "Hatását az egész emberiség érezni fogja"

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött