Test és lélek

A semmiből bukkannak fel a fekete szemű gyerekek

Bors

Létrehozva: 2015.07.26.

Az elmúlt 2-3 évben több szemtanú is beszámolt különös találkozásokról egy szénfekete szemű kislánnyal az angliai Cannock Chase-ben. A tanúvallomások kísérteties módon emlékeztetnek egy sor, még a nyolcvanas évekből való beszámolóra.

Lehetséges lenne, hogy a szénfekete szemű gyerekek legendája nem is legenda? Lee Brickley parajelenség-kutató nekiállt, hogy magyarázatot találjon a különös jelenségre, és újabb szemtanúk beszámolóinak reményében hirdetést adott fel. Nem is kellett sokat várnia, hamar megérkezett az első beszámoló.

Az erdőben látták

A jelentkező elmondása szerint a feleségével sétáltatta a kutyáját a környéken, amikor egy erdei ösvényen átvágva egy kislány kacagására lettek figyelmesek.

– Legnagyobb meglepetésünkre egy apró termetű, mindössze talán egy méter magas kislány toppant elénk a semmiből, az erdőből – mesélte a szemtanú. Megtorpantunk, annyira mellbe vágott a látvány. A kislány szemének semmiféle színe nem volt, egyszerűen a sötét üresség sütött a szemüregeiből. A gyerek csak bámult ránk mozdulatlanul perceken át, majd futva eltűnt a sűrű erdőben. A feleségem utána­­­­-eredt volna, de én nem engedtem – emlékezett a férfi.

Később, nyári sétáik egyikén egy anya és a lánya is figyelmes lett egy kislány kiáltozására az erdőben. Ezúttal a gyerek a hátuk mögött bukkant fel.

– Megkérdeztem tőle, jól van-e, és hogy ő kiabált-e az imént, de nem válaszolt, csak a karjait a teste mellett hosszúra kinyújtva tágra nyitotta a szemeit, és rám nézett. A vér megfagyott bennem: a szeme teljesen fekete volt, se a szeme fehérjét, se a pupilláit nem láttam. Megragadtam a lányomat, és elsiettünk. Amikor még egyszer visszanéztem, a kislány már eltűnt a sűrűben – mesélte a szemtanú.

Sok a szemtanú 

A mai napig nem áll rendelkezésre egyetlen logikus magyarázat sem ezekre a kísérteties jelenésekre.

– Az elmúlt két évben legalább tíz ehhez hasonló, kifejezetten hitelesnek tűnő beszámolót regisztráltam különböző szemtanúktól – mesélte Brickley. A leginkább az a zavarba ejtő, mennyire azonosak az elmondott részletek, miközben az is nyilvánvaló, hogy a szemtanúk semmiféle kapcsolatban nem állnak egymással – tette hozzá a szakember.

Városi legenda?

A szakértő szerint több elmélet is létezhet a jelenségek magyarázatára. Az egyik ilyen ahhoz az ősi kelta törzs szokásaihoz kapcsolódna, amely annak idején emberáldozatokat mutatott fel. Egy másik feltevés szerint a jelenségek hátterében az egykori, a hadsereg által végzett, a rossz nyelvek szerint gyanús, hallucinogén kísérletek állhatnak.

A bizarr tekintetű gyerekek feltűnését egy régi históriával kapcsolják össze. És ez a történet – fájdalom – száz százalékban hiteles. 1965 és 1967 között egy, a harmincas éveiben járó, Raymond Leslie Morris nevezetű családapa három kislányt is megerőszakolt és meggyilkolt a környéken. Az öt-, hat- és hétéves gyerekek holttestét a Cannock Chase-t körülvevő erdőkben ásta el.

Ami a találkozások során hallott nyögéseket, dadogásokat, kiáltozásokat illeti, a magyarázat sokkal egyszerűbb lehet. Cannock Chase és környéke ugyanis kedvenc helyszíne lett egyes műkedvelő sátánista társaságoknak, önjelölt, exhibicio­nista amatőr látnokoknak.

Kapcsolatot keresnek

A szakértők szerint a fekete szemű gyerekek általában egy igen egyszerű kérdéssel fordulnak az emberekhez. Szeretnének bebocsátást nyerni a házukba, vagy beszállni az autóba, ha az úton találkoznak, akkor a beleegyezésüket kérik, az engedélyükért esedeznek. Ha pedig egyszer igent mondunk nekik, onnét kezdve mindenhol őket látjuk majd feltűnni, az ajtóban, az ablakokban, az út szélén, a buszokon.
David Weatherly parajelenség-kutató és író több száz beszámolót gyűjtött össze olyan, fekete szemű gyerekekről, akik vagy egyedül, vagy párban, vagy akár kisebb csoportban jelentek meg. Ezek a gyerekek rendre családi házaknál tűnnek fel, ahol az ajtón vagy az ablakon kopogtatnak be. Különböző indokokkal próbálnak bejutni az otthonokba, általában telefonálni szeretnének, hogy elmondják, eltévedtek.
Monoton, ugyanakkor ellentmondást nem tűrő hangon beszélnek, a leggyakrabban a következőket ismétlik: Engedj be minket, nem csinálunk semmi rosszat, nem bántunk, és nem tart soká.

A beszámolók szerint a gyerekek általában 8 és 16 év közöttiek. A legváratlanabb pillanatban tűnhetnek fel, és ugyanilyen hirtelen tűnhetnek is el. Jellemző, hogy kifejezetten sápadt az arcuk, és különös, régimódi, kézzel varrt ruhákat viselnek. Nem ritka, hogy a feltűnésüket szokatlan elektromos zárlatok, kisülések kísérik.

Különös esetek

Egy dallasi férfi elmondása szerint amikor hazaért, egy kamasz fiút talált a bejárati ajtó előtt. A szemei szénfeketék voltak, és mindössze ennyit mondott:

– Itt az ideje, hogy vacsorázzunk. Engedj be, és adj ennem!
Ekkor a házigazda kutyája, egy pitbull futott ki az ajtón, hogy a gazdáját üdvözölje, ám amikor a fiú közelébe ért, nyüszíteni kezdett, majd a farkát behúzva az ágy alá menekült, ahonnan órák múlva sikerült csak előcsalogatni.

Carris Holdsworth lisburni otthonába tartott Észak-Írországban, amikor a bejárat előtt két, kapucnis, farmernadrágot viselő kamaszt talált, akik furcsán, görnyedten hátat fordítottak neki. Carris megpróbált mellettük észrevétlenül elmenni, miközben a biztonság kedvéért megragadta a táskájában lapuló gázsprayt. Ebben a pillanatban, mintha olvasnának a gondolataiban, a két kamasz megfordult, és kórusban megszólalt.

– Erre nincs semmi szükség. Mi csak telefonálni szeretnénk egyet, ha megengedi, asszonyom.
Amikor Carris a szemükbe nézett, üres feketeséget látott, egy szem fehér folt vagy pupilla nélkül. Pánikszerűen rontott be a lakásá­ba, és becsapta maga mögött az ajtót. Felhívta egy barátját, aki hamar a segítségére sietett, ám amikor megérkezett, a két kapucnis kamasznak már nyoma veszett. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162256_auto_resized.jpg
origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki az autósoknak: sokba kerülhet, ha ezt elmulasztják

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714099809
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163579_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely nagyot ment: pontosan tudja, hogy reggel 17 óra 03-kor mennyien vannak a buszon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163792_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Magunkhoz láncolnánk: élethosszig tartó szerződést kötött Marco Rossi Csányi Sándorral?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714099809
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160173_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163736_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/f6F0ocECE7K3MRyoVMDiX7x4FtZQHtXS-g-Zbdiaz2k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExYjI0YzUxNjI5MDQwM2ViYTk3NmEwYzI5ZWU5NTM1.jpg
Telihold

Durva együttállásra figyelmeztet a magyar főboszorkány: "Hatását az egész emberiség érezni fogja"

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött