Test és lélek

27 finomság 50 kalória alatt

Bors

Létrehozva: 2013.05.21.

A finom ízek nélküli diéta halálra van ítélve. Annak érdekében, hogy az étrendjére odafigyelő elkerülje a falási rohamokat, mindennap ajánlott valami finomságot ennie. Huszonhét olyan ételt mutatunk be, melyekből bátran megehet néhány falatot.

A tavasz és a nyár ételei támogatják az egészséget, feltöltenek energiával és vitaminokkal. Az már ismert, hogy egyes gyümölcsöknek igen magas a kalóriaértéke, viszont ezekről sem kell lemondani, ha pontosan tudjuk, hogy mennyit ehetünk meg belőlük büntetlenül.

Eper

Egy szem eperben 4 kilokalória van. A tudósok megállapították, hogy ez a gyümölcs segíthet megelőzni a szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulását.

Spárga

Négy darab főtt spárga 12 kalóriát tartalmaz. Ebben a zöldségben igen sok a rost, ami elősegíti a fogyást és támogatja az általános egészségi állapotot, ráadásul nagyon finom.

Gomba

15 kilokalória van egycsészényi nyers champion gom­bában. A benne lévő ásványi anyagok és rostok miatt gyorsan telítettségérzést kelt, ráadásul kiválóan helyettesíti a húst, ha valaki áttér a vegetáriánus étrendre vagy tisztítókúrát tart.

Citrom

Egy citromban csak 16 kalória van. Ez a gyümölcs meglepte az egészségügyet, mivel tanulmányok kimutatták, hogy az illata fokozza a koncentrációt és az éberséget. Emellett tele van rosttal, ami ugyebár minden fajta fogyókúrát támogat.

Sárgabarack

Egy szem sárgabarackban 17 kalória van. Édes és lédús – tökéletes nyári élvezet! Rosttartalma támogatja az emésztést, felgyorsítja az anyagcserét.

Tojásfehérje

Egy tojásfehérjében 20 kalória van. A szakértők éveke óta állítják, hogy a proteinnek számos egészségügyi előnye van.

Parmezán

Egy teáskanálnyi parmezán 21 kalóriát tartalmaz. Magas a fehérjetartalma és sokkal több kalcium van benne, mint más sajtokban. Ezek a tulajdonságai teszik kiváló alapanyaggá a fogyókúrás ételekhez, emellett nagyon finom és erős íze van.

Paradicsom

Egy paradicsomban 22 kalória van. Az American Journal of Lifestyle Medicine tanulmánya szerint ez a zöldség nem csak csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, de a csontritkulást is gátolja.

Humusz

Egy teáskanálnyi humuszban 23 kalória van. Jól illik a fehérjediétákba, emellett magas a rost- és antioxidáns tartalma, ráadásul nagyon finom.

Sárgadinnye

Egy szeletnyi ebből a gyümölcsből 24 kalóriát tartalmaz. Édes és frissítő az íze. Gazda antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban.

Cukormentes zselatin

Fél csészényi cukormentes zselatinban 25 kalória van. Igaz, nem lehet összehasonlítani egy szelet csokitortával, de ha valaki valamilyen édességre vágyik a diétája közben, ebből bátran megehet egy adagot.

Olívabogyó

Öt szem olajbogyó 25 kalóriát tartalmaz. Ízletes és sok tápanyag van benne. Az egyszeresen telítetlen zsírsavak védenek a szívbetegségek és az infarktus ellen azáltal, hogy csökkentik a koleszterinszintet.

Szilva

1 db szilva = 27 kalória. Ez a gyümölcs a fiatalság forrása, olyan vegyületeket tartalmaz, melyek megakadályozzák a bőr öregedését. Emellett ízletes, hatékonyan serkenti a bélműködést.

Ananász

Egy szeletben 28 kalória van. A vitaminok, antioxidánsok és az enzimek gazdag forrása. Hatékonyan segíti a zsírégetést, csökkenti a gyulladásokat, ráadásul édes íze megszünteti az édesség utáni sóvárgást.

Csillaggyümölcs

1 db csillag gyümölcs = 29 kalória. Aki unja már az alma vagy a banán ízét, annak édes csábítás lesz ez a sárga finomság. Segít szinten tartani a koleszterinszintet, sok C-vitamin van benne. A diéták hasznos étele.

Pattogatott kukorica

Egy csészényi popcorn 31 kalóriát tartalmaz, de csak a zsír- és a vajmentes változat. Rágcsálása boldoggá tesz, de csak ha tudjuk, mikor kell abbahagyni.

Alma

Fél alma 37 kalóriát tartalmaz. Mindannyian hallottuk már, hogy „napi egy alma az orvost távol tartja” - és a tudósok meg is erősítették ezt. A Florida State University tanulmánya szinte csodaként írta le ezt a gyümölcsöt, mely csökkenti a koleszterinszintet, így csökkenti a szívbetegségből eredő halálozás kockázatát.

Szőlő

Tíz szem szőlőben 35 kalória van. A piros és a lila színűek gazdagok antioxidánsokban és rezveratorolban, melyről már 1976-ban kimutatták, hogy rendkívül jó hatással van a szervezetünkre.

Őszibarack

1 db őszibarack = 38 kcal. Igazi édes, lédús nyári csemege. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint rostokkal, melyek segítik az emésztést.

Grapefruit

Fél grapefruitban 39 kalória van. Ez a gyümölcs egy jó nagy adag C-vitamin és sok víz koncentrációja, ami csökkenti az inzulinszintet és serkenti az anyagcserét. Sok minden szól az édes-savanykás ízű grapefruitdiéta mellett.

Paradicsomlé

Egy pohár (cukormentes) paradicsomlében 41 kalória van. Ez az ital a gyümölcslevek királya, mivel sok anti­oxidáns van benne, melyek küzdenek a szabad gyökök, a magas vérnyomás és az öregedési folyamatok ellen.

Mazsola
Egy kis zacskó mazsolában 42 kcal van. Kiváló édességpótló a diéta alatt, ráadásul a benne lévő ásványi anyagok az egészséget és az immunrendszert is támogatják.

Cseresznye

10 szem cseresznye = 43 kalória. Erősíti az immunrendszert, segíti a test méregtelenítését, támogatja az emésztést, és nagyon finom csemege.

Mandarin

Egy mandarinban 44 kalória van. Egy 2005-ben megjelent tanulmány szerint ez a gyümölcs nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, ami segíti a gyorsabb zsírégetést.

Kiwi

1 db kiwi = 47 kalória. A Taipei Orvosi Egyetem tudósai azt figyelték meg, hogy a kiwievés pozitív hatással van az alvásra. Aki két órával a lefekvés előtt eszik két darab ilyen gyümölcsöt, az egészségesen és kiegyensúlyozottan fog aludni. Nagy koncentrációjú C-vitamin van benne, ami támogatja az immunrendszert és segíti a zsírégetést.

Nasi körte

A Japán alma-körtében 49 kalória van. Nagy mennyiségű rostot tartalmaz, egészséges hatással van a bélflórára, ráadásul nagyon finom, és elveszi az édességek utáni sóvárgást.

Görögdinnye

Egy csészényi szeletelt görögdinnyében 48 kalória van. Rendkívül magas a víztartalma, frissít, és kiválóan illik a diétás táplálkozásba.  

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085637_auto_resized.png
origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711713618
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091237_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076988_auto_resized.png
metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085184_auto_resized.jpg
vg.hu

Valami súlyos történik az ukrán elnöki hivatalban: Zelenszkij kirúgta az egyik legfontosabb emberét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711713618
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075366_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711713618
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/JmHfTibHr1n8GMOthOqKbLlYRwMklrpXPyMmnp3NQaQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyZjk5NmE0ZWQ2YzRmMGViYjQwMmM3N2Y3ZTllMmIz.jpg
Ezo

Hétfőn érkezik a telihold, ez a négy csillagjegy már ma érezheti a hatását

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/nYMsw4zKCvYAZ6pQY_UmjgNi8htapMVwcLVH1IQzkbA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E4NTk4MmYxNDU4YTRhMTJhOTVmMmVkY2FmNjg5NGEz.jpg
Ezo

Ősi tudás tárul fel: ezt árulja el rólad az atlantiszi horoszkóp