Test és lélek

Feng shui: térrendezéssel az egészségért

Nagy Daniella

Létrehozva: 2018.06.17.

A teret rendező feng shui – ami ókínaiul annyit jelent: szél és víz – egy több mint négyezer éves múltra visszatekintő módszer, amit az otthonunkban, munkahelyünkön, közvetlen környezetünkben alkalmazva pozitív változásokat idézhetünk elő az életünkben.

A lényege a ránk ható erők összhatásáról, azok összhangba hozásáról szól. A cél az, hogy megismerjük lakókörnyezetünk tulajdonságait, hogy ezáltal aktivizálni tudjuk a kedvező vonalak erejét, és ellensúlyozhassuk a negatív hatásokat. A feng shui gyakorlati alkalmazása által visszatalálhatunk saját gyökereinkhez. Megtanulunk harmóniában élni a természettel, és ezzel egy időben megtanulunk az intuícióinkra hallgatni. Felfedezzük a környezetünk mélyebb összefüggéseit, a kedvünk jobbá válik, és megszabadulhatunk a lélek terheitől. A feng shui elve szerint abban a pillanatban, hogy megváltoztatjuk a lakókörnyezetünket, mi magunk is megváltozunk.

Amint tudatosan látjuk a környezetünket, és annak ránk gyakorolt hatásait, esélyt adunk magunknak arra, hogy újra harmóniában lehessünk, és létrehozzunk egy olyan támogató közeget, ami újra részesévé teszi az embert az élet áramlásának. Az egyik alapfogalma a csí, ami életerőt jelent, az élet szellemét, ami mindenben ott rejlik: a szélben, a vízben, a virágokban, az állatokban és bennünk, emberekben is.

Ez az erő egész életünk során bennünk áramlik, és ha minden szervünkön és sejtünkön át háborítatlanul teszi ezt, akkor egészségesek va­gyunk. A csí ideális esetben könnyedén, zavartalanul áramlik a lakásban is, ez viszont viszonylag ritkán fordul elő. Az áramlásának útjába állított falaktól kezdve a bútorok élei, a kihasználatlan sarkok, a gerendák és még számos dolog kedvezőtlenül hat rá, ám az a jó hír, hogy a gyakorlati feng shuinak          megvannak erre az esetre a megoldásai, sőt mi több: gyógyító eszközei.

Vágott virágok: fantasztikus csíhordozónak számítanak, ám a hervadást követően azonnal célszerű kidobni, mert a hervadt virág a betegség, pusztu­lás és halál jelképe, így nem az egészséges csít vonzza. Ha energiával szeretnénk feltölte­ni egy helyiséget, akkor sokat segíthet benne a naprafor­gó, ami a jang erejét jelképezi, ha azonban nyugtató hatásra van szükségünk, akkor egy csokor nefelejcs a tökéletes választás.

Képek: az olyan fényképek és képzőművészeti alkotások (festmények, rajzok, stb.), amik pozitív dolgokat ábrázolnak, felélénkítik a csí áramlását. A folyóvizet, a delfineket, az elefántokat, a szép tájakat és az angyalokat ábrázoló képek fantasz­tikus energiahordozók, akárcsak a szeretettel írt, barátainktól kapott képeslapok.

Szélforgók, ventilátorok: ugyancsak erősítik a csít, hiszen a mozgást, azaz az életet jelképezik.      

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168924_auto_resized.jpg
origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714390811
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165676_auto_resized.jpg
life.hu

Kitálalt a királyi család egykori sajtósa: „Harry teljesen más ember lett, mióta megházasosott"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165936_auto_resized.jpg
vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169256_auto_resized.jpg
ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166171_auto_resized.jpg
vg.hu

Itt vannak az otthonfelújítási program részletei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27562_resized.jpg?avcount=1714390811
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714390811
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714390811
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/cO12OnBd0hpeGuF8hW4Pyy1pXUgIXbW2TGQu9c9yjnM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZDJmNjlkMWNlZTQ3YjNhMjc3YzUwMzcyNGYyYWI3.webp
Ezo

4 csillagjegy, aki úgy töri össze a szíved, hogy észre sem veszi