Test és lélek

Vigyázat! A nők lábfejét figyelik a férfiak

Bors

Létrehozva: 2016.05.27.

Itt a jó idő, és elég sokan teszik közszemlére a lábukat úgy, hogy a debütálás előtt nem mennek el pedikűröshöz, vagy otthon nem kaparják le a tél porát. Nincs annál visszataszítóbb látvány, mint amikor egy jólöltözött ember bőrkeményedéses lábbal rohangál.

Ha pedikűröshöz megy, körülbelül fél óra alatt varázsolnak önnek szép lábkörmöket, puha talpakat, és megszabadítják a felesleges bőrkeményedésektől is. Mindezért 2000-3000 forintot kell fizetni, attól függ, az ország melyik területén veszi igénybe ezt a szolgáltatást. A szakemberek szerint 3-4 hetente érdemes meglátogatni őket, mert akkor garantált a mindig tökéletes megjelenés. Ha extra szolgáltatásokra is vágyik, például lakkozásra, azért külön kell fizetni. A legtöbb helyen egyébként zárásként még kicsit át is masszírozzák a lábát. 

Ha nem szereti, hogy mások a lábához érnek, akkor otthon is tudja széppé, makulátlanná varázsolni, ami hosszú távon olcsóbb lesz, de ehhez be kell fektetnie egy kisebb összeget. Persze vannak házi praktikák is, amelyekkel pár száz forintból tudja helyrehozni a lábát.

Házilag

Frissen mosott lábát kenje be nö­vényi olajjal – akár kókuszolaj­jal vagy shea vajjal –, majd több zoknit húzzon rá éjszakára! 2-3 alkalom után ez már megnyugtatja a repedt sarkat, és a felesleges bőrt le tudja reszelni. Citromos kezelést is szoktak javasolni, amely először kicsit fáj, de ha rendszeresen – hetente – csinálja, nem reped be többé a sarka.

Ha begyulladt a körömágya, akkor sem kell pedikűröshöz rohanni, mert hagymát vagy fokhagymát lehet félbevágva a sérült területre, dunsztkötésben tenni. Ha ettől ódzkodik, érdemes propoliszt venni, és a gyulladt területre csepegtetni vagy körömvirággal, majd svédfüves pakolással kezelni. 

Tapasztalat

Kiss Mónika gyógypedikűrös arról számolt be a Borsnak, hogy az ő vendégkörében azt tapasztalta, hogy a férfiak rendszeresebben járnak hozzá, mint a nők.

– A férfiak egész évben egyenletesen jönnek, a hölgyek viszont akkor, amikor idény van, vagyis beköszönt a nyitott cipők hónapja.

Olcsó megoldások

Bőrpuhító krémet már 700 forintért vehet, sarokreszelőt pedig pár száz forinttól. Persze van drága elektromos talpreszelő is, de annak a hatékonyságáról megoszlanak a vélemények.

A szakember elmondása szerint a hozzá járó vendégek szinte mindegyike azt mondja, a nők lábát mindig megnézik, mert abból derül ki, valóban igényesek-e. Kiss ta­pasztalatai szerint a magyar emberek közepes mértékben figyelnek a lábukra, és meglepő, de az idősebb korosztály sokkal jobban, mint a fiatalok. 

5-6 hetente

–  A balerinacipők annyira rosszak, hogy gyakorlatilag tönkreteszik a fiatalok lábát. Régen a kalapácsujj volt a legnagyobb baj, ma azonban az elterebélyesedett lábakkal van a legnagyobb gond, mert ezek miatt sok a szemölcs és tyúkszem is, ráadásul legtöbbször olyanokkal találkozom, amelyek már több éve kezeletlenek.

A gyógypedikűrös szerint nem kerül sokba, hogy ápoljuk a lábunkat, akár kávézaccal, szódabikarbónás vízzel vagy kristálycukros mézzel is átmasszírozhatjuk a lábunkat kétnaponta, így elég 5-6 hetente szakemberhez fordulni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179797_auto_resized.jpg
origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27705_resized.jpg?avcount=1714731614
origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183458_auto_resized.png
metropol.hu

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183474_auto_resized.jpg
ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174400_auto_resized.png
hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27708_resized.jpg?avcount=1714731614
origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182705_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184919_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a Nemzet Sportolója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184139_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Négy éve hunyt el az ország Lópici Gáspárja: így néz ki most a horrorház

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714731614
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/LmhFd-wIV2eUwMRoUMPBLT6LfIFkOoZtO69RjLq7QL8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZhNjAyNWM3ZTc1MzRiNDNhMTdmODYyNGVmODMwYjZh.jpg
Horoszkóp

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban