15 méteren vonszolta maga alatt a villamos, három hónappal később újra járt

Visszament a baleset helyszínére

Bianka őrangyala kiváló munkát végzett 2010. október 15-én, mikor is az akkor tizenhat éves lányt elütötte és tizenöt méteren keresztül vonszolta maga alatt egy villamos. Mindez már csak rossz emlék, felépült és teljes életet él.

Bianka és nővére, Petra jókedvűen pózolnak fotósunknak. Megbecsülik az együtt töltött percet, hisz megtapasztalták: az élet egy hajszálon múlik, és nem tudhatjuk az adott ölelés, nem az utolsó-e a szerettünkkel. Hét évet kell visszautaznunk az időben, hogy megértsük bölcs gondolataik alapját.

Nem hitték, hogy túléli

Bianka egyhetes csere­diák­programra utazott Münchenbe, ahol iskolába menet tragikus baleset érte.

– Egy nagy kereszteződéshez értünk. Négysávos út volt, középen villamossínekkel. A Z-alakú átkelőhelyen voltunk, mikor hátranéztem, jön-e utánam a cserediákom. Láttam, hogy beakadt a táskája a korlátba, majd csak arra emlékszem, üvöltik az emberek, hogy jobbról villamos jön. Délután négy órakor arra ébredtem fel a kórházban, hogy az osztályfőnököm ül az ágyam mellett meséli sorsfordító történetét a fiatal lány.

Az említett villamos vezetője később meglátogatta a kórházban, és kiderült: nem ő, hanem a balról érkező szerelvény ütötte el.

Az interjú további részleteit keresse 21-én, pénteken, a Bors Egészség Magazinban

Lapozzon bele: