Test és lélek

11 dolog, amire jó az ajakápoló

Balajti Péter

Létrehozva: 2016.11.12.

<p>Igazi kis svájci bicska az ajakbalzsam, amely többek közt gyógyír a kipirult orra, a száraz bőrre, a rakoncátlan bébihajra, a füllyukra, de olyan – szó szerint – szorult helyzetben is nagy segítség lehet, ha az ember nem tudja lehúzni az ujjáról a gyűrűt.</p>

Sima ügy

Mielőtt borotvát ragadnánk a lábunk szőrtelenítéséhez, kenjük be a kívánt területet ajakbalzsammal, amelynek anyaga nem csak nedvesít, de az esetleges vágások során a vérzéscsillapításban is komoly segítséget jelenthet.

Biztos, ami fix

Hihetetlenül elronthatja a legtökéletesebb megjelenést is néhány hosszabb és önállósodásra hajlamos szemöldökszőr. Fogjunk egy apró sminkecsetet, húzzuk végig né­hányszor előbb a szőlőzsíron, majd a szemöldökünkön. Így hosszú órákra megfékezhetjük a szemünk feletti ívet rontó renitenseket.

Hajjaj!

Hiába profi a fodrászunk, s mi magunk is mesterien bánunk a fésűvel és a hajcsattal, hajgumival, a homlokunk és a halántékunk körüli rakoncátlan bébihajszálak alaposan feladhatják a leckét. Szerencsére, ha ajakbalzsammal irányt adunk nekik, akkor szófogadó módon odatapadnak a bőrünkhöz, illetve a hosszabb hajszálakhoz.

Belevaló fülbevaló

Az állandóság hívei is bizonyos időközönként cserélik a fülbevalójukat, más kérdés, hogy az érzékeny nyílás olykor csak nehezen és fájdalmasan ad teret az újabb fülbevalónak. A két csere közt  érdemes ajak­ápolós ujjal óvatosan megmasszírozni a fülcimpánkon található lyukat, így megkönnyíthetjük a váltást.

Éles helyzetben

Ha papírral, késsel vagy üvegszilánkkal megvágjuk az ujjunkat, tisztítást követően óvatosan húzzuk végig a seben az ajakápolónkat, amely nem­csak a baktériumokat tartja távol, de segít a vérzés mielőbbi elállításában is.

Fújhatjuk!

A náthás időszakban nem a megugró papírzsepi-fogyasztás az igazán kellemetlen, hanem a sok fújástól kipirosodó, kisebesedő orrcimpák. Ki hinné, hogy a szőlőzsír valódi gyógyír rá?

Színezd újra!

Ha szeretnénk erőteljesebb színben pompázó szemfestéket, akkor a hozzá használt ecsetet húzzuk át néhányszor az ajak­ápolón, majd utána nyúljunk vele a festékbe, amelyet aztán a jól megszokott módon vi­gyünk a szemhéjunkra. A látvány magáért beszél majd!

Gyűrűk ura

Akár színarany karikagyűrű, akár egy egyszerűbb bizsu, ha rászorul az ujjunkra, akkor díszítés helyett őrjöngésbe kergeti az embert. Ha van ná­lunk szőlőzsír és alaposan bedörzsöljük vele a szűk ék­szert és az ujjunkat, utána könnyedén lehúzhatjuk majd a gyűrűt.

Kéznél van

Az ajakbalzsam kézkrémnek sem utolsó, különösen az extra száraz bőrűek értékelhetik a tápláló hatását. Ráadásul nem csak a kézfejnél, de az olyan száraz területeken is hatásos, mint a könyök, a térd vagy a sarok.

Csábító praktika

Hódítanak a gömbbe bújtatott ajakbalzsamok, amelyek ku­pakja ideális segítség lehet a csókos száj eléréséhez. A módszer a következő: csücsörítsünk, majd tapasszuk a kupakot homorú végével az ajkainkhoz, és szívjuk oda, hogy le ne essen. Ez a néhányszor megismételt kis gyakorlat igézően telt ajkakat varázsol.

Arcpír helyett

A téli szél könnyen kicsípheti az ember arcbőrét, ám ha előtte bekeni az orcáját szőlőzsírral, akkor az nemcsak hatóanyagaival táplálja a hámréteget, de a hideg ellen is védelmet nyújt.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27209_resized.jpg?avcount=1713522619
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27208_resized.jpg?avcount=1713522619
origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141579_auto_resized.png
metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136775_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27207_resized.jpg?avcount=1713522619
origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138457_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 18.: a Rák megkönnyebbül, a Vízöntő elszánt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713522619
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143582_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ZxyMIk1u4NE-kOTN-R6CqRnsWwvgUGUYVBlgRktxUU0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAwOTdlNTg5Njg3OTRhY2Q5ZGRhYzU3MDViNDJiNjkx.jpg
Ezo

Született vezetők és igazi egyéniségek: ez a három legerősebb csillagjegy