Sport

Vizes vb: már most elegünk van belőle?

Munkatársainktól

Létrehozva: 2017.07.12.

A megnyitó közeledtével egyre több botrány övezi hazánk történetének legjelentősebb sporteseményét. Nem csoda, hogy a magyarokat nem hozza lázba a vb.

Forrás: MTI

Eljutottunk oda, hogy örömtüzeket kellene gyújtani, ha olyan napon vagyunk túl, amikor csak egyetlen botrány robban ki a pénteken rajtoló viadal kapcsán. 

Kedden az Index adta hírül, hogy egy harmincmilliárd forintos kiadást megpróbáltak eltitkolni a szervezők. Ez a tétel a televíziós és internetes infrastruktúra kiépítését takarja, és minderre közbeszerzést nem írtak ki, ami eleve törvénytelen. Az előkészületekre szánt összeg így eléri a bruttó 170 milliárdot.

– A Duna Aréna kivitelezési költségplafonját, a 46,4 milliárd forintot nem léptük túl. A további – 84 milliárd feletti – járulékos költségből olyan beruházásokat, fejlesztéseket hajtottunk végre, amelyeket mindenképp megcsináltunk volna – mondta a költekezés kapcsán Seszták Miklós fejlesztési miniszter, a szervezőbizottság vezetője. 

Megfigyelnek bennünket?

A harmincmilliárdos technikai jellegű kiadással van még egy komoly probléma. A szervezők egy kazah céget bíztak meg az ingyenes wifi kiépítésével, de ez a cég (WandaFi) adatokat gyűjt a felhasználókról, ami sokakban elég rossz érzéseket vált ki. 

– Különösebb veszélyt nem tartogat majd ez a rendszer, olyan, mintha egy ártatlan kávézónak a regisztrációs wifiszolgáltatóját használnánk – állítja Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő. – A lényeg, hogy a Facebook, Gmail és egyéb programjainkon figyelmesen beállítsuk a biztonsági részeket. Ha erre valaki nem figyel oda, orosz hekkernek sem kell lenni, hogy bármit kiderítsenek rólunk. 

Félreértés a kapkodásban

Szintén kedden panaszolta el az Indexnek egy (névtelen) olimpikon, mennyire megalázták őt és több társát! Állítólag felkérték őket, hogy vegyenek részt a nagyszabású pénteki megnyitón, de amikor már mindenki beleélte magát, szóltak nekik, hogy mégsincs rájuk szükség.

A felháborodást azzal próbálták enyhíteni a szervezők, hogy közölték: a vb szimbólumánál, a Duna Aréna előtt felállított szökőkútnál számítanak a közreműködésükre...

Nem érdekel minket a vb

Ezek után nem meglepő annak a friss felmérésnek az eredménye, amely szerint az emberek csaknem felét egyáltalán nem érdekli a seregszemle. Az NRC és a NetPanel 18 és 59 év közötti magyarokat kérdezett a vizes vb-ről. Bár az ország háromnegyede tud arról, hogy hazánk rendezi a vb-t, a megkérdezettek 42 százalékát egyáltalán nem érdekli a vb, és 38 százalék nem is tervezi, hogy kicsit is követi majd az eseményeket. Csupán 15 százalék válaszolt úgy, hogy minden eseményt figyelemmel követ majd. A megkérdezettek több mint harmada senkit nem tudott kedvenceként megnevezni a magyar résztvevők közül. 

– A többség legalább öt-hat aranyéremre számít. A szurkolók reményei szerint az éremtáblázaton is előkelő helyen, a megkérdezettek közel fele szerint az első három hely valamelyikén végzünk majd – mondta Kurucz Imre, az NRC kutatási igazgatója. A legtöbben – 92 százalék – Hosszú Katinkától várják a legszebben csillogó érmet.

Két arany máris gazdára talált 

Tegnap bemutatták a vb érmeit. Az első két aranyérmet a FINA uruguayi elnöke, Julio Maglione, illetve Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója kapta. A sajtóértekezleten – amelyen Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nem jelent meg – Maglione azt mondta, a budapesti vb minden idők egyik legjobban sikerült vizes eseménye lesz. Marculescu udvariasan megjegyezte, férfi vízilabdázóink talán elhozzák az aranyat.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154126_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt van Oroszország válasza Lengyelország atomfenyegetésére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153517_auto_resized.jpg
life.hu

Ásó, kapa, nagyharang - Teszteld, mennyire emlékszel a régi idők esküvőire!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153858_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154439_auto_resized.jpg
ripost.hu

Jó híreket kapott a drukkerlány, aki a kemoterápia miatt ajándékozta el a meccsjegyét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151780_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Németországban felismerték: hatalmasat tévedtek a magyarokkal kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27337_resized.jpg?avcount=1713853214
origo.hu

Meglepő dolgot tett a súlyos beteg Károly király

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17146288_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153981_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kinyitotta a ruhásszekrény ajtaját Ördög Nóra a hotelszobában: amit ott látott, az agyába égett örökre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713853214
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154583_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ezen igazodjunk ki: mutatjuk, hogy milyen időre számíts a következő napokban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153859_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fucsovics remekelt, elképesztő összeg ütötte a markát

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja