Vettel idén is többet keres, mint Hamilton

Hétvégén rajtol a F1-es vb-sorozat, ahol szinte mind a 22 versenyző nevéhez fűződik valamilyen leg. Összeszedtük a legérdekesebbeket.
Hétvégén rajtol a F1-es vb-sorozat, ahol szinte mind a 22 versenyző nevéhez fűződik valamilyen leg. Összeszedtük a legérdekesebbeket.

A legbohémabb
Lewis Hamilton mindig tesz róla, hogy foglalkozzanak vele a lapok. Nőügyei, zenei próbálkozásai, divatfotózásai és partizásai a téli szünetben is témát szolgáltattak. Sokan féltik is a címvédőt, hogy a rocksztár stílusát végül a teljesítménye sínyli majd meg. Most épp az új-zélandi rendőrséggel gyűlt meg a baja, miután motorozás közben a mobiljával videózott, ami tilos.

A legjobban fizetett
A Ferrari mindig bőkezűen bánt a pilótáival, nem csoda, ha a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a mezőny legtöbbet kereső versenyzője. A hírek szerint bónuszokkal együtt 50 millió dollárt (14 milliárd Ft) tehet zsebre év végén, míg a címvédő Lewis Hamilton (Mercedes) „csak” 41 milliót (11,5 milliárd Ft).

© Fotó: AFP/Europress

A legrutinosabb
36 évével Jenson Button a korelnöke a mezőnynek, aki már a 17. Forma–1-es idényét kezdi meg hétvégén. Habár fénykorát 2009 és 2011 között élte – ekkor lett világbajnok, és vb-2. –, a rutinja még mindig jól jön a szebb napokat látott McLarennek.

© Fotó: AFP/Europress

A legzöldfülűbb
Az indonéz Rio Haryanto F1-es szerződése sokakat meglepett, hiszen a GP2-es pilóta tavaly csupán negyedik lett a sorozatában. A hírek szerint nem is a tehetsége győzte meg a Manor istállót, hanem a mögötte álló tehetős támogatók pénze.

© Fotó: AFP/Europress

A legpechesebb
Az utóbbi években bebizonyosodott, hogy Fernando Alonsónak nem az időzítés az erőssége. A kétszeres világelső spanyol ugyanis rendre a legrosszabb ütemben váltott csapatot. Most épp a McLarennél szenved – pont a magára találó Ferrarit hagyta el miatta –, ezzel együtt a tavalyi 17. helyénél idén csak jobbra számíthat. Kérdés, hogy mennyivel, ugyanis az élbolyba garantáltan nem fér be az együttes. Ráadásul Alonso a magánéletével sem vigasztalódhat, ismét szingli, 16 hónap után szakított menyasszonyával, Lara Alvarezzel.

© Fotó: AFP/Europress