Vb-selejtező: A magyaroktól csak a riporternő ütötte meg a világszínvonalat

A magyar válogatott teljesítménye helyett a csinos televíziós, Berkesi Judit hagyott csak nyomot svájci ellenfeleinkben, akiket teljesen levett a lábáról.
A magyar válogatott teljesítménye helyett a csinos televíziós, Berkesi Judit hagyott csak nyomot svájci ellenfeleinkben, akiket teljesen levett a lábáról.

A svájci Blick címlapján hozta az M4 munkatársáról, Berkesi Juditról készített fotóit, annyira elkápráztatta őket a csinos magyar riporternő.

– Egy barátom küldte át a cikket. Mosolyogtam rajta egy jót, de nem veszem túl komolyan – mondta a Borsnak a tévés, akivel nem először fordult elő hasonló. – A zárt kapus Partizan–Videoton Európa Liga-selejtezőn a rendező unalmában megtalálta a sajtó munkatársait, köztük engem is. Jólesnek az efféle bókok, de a szakmai elismerés sokkal fontosabb számomra. Nem szeretem, ha a külsőm kerül előtérbe, mert ez önmagában nem érdem. Ezért sokat nem tettem, azonkívül, hogy nyilván ebben a szakmában az ember figyel a megjelenésére. De tartalo m nélkül az egész semmit nem ér. Sőt ha sok ilyen lenne, hogy „megint milyen szépen mosolyog a csinos riporterhölgy”, az már zavarna is kicsit – tette hozzá az M4 munkatársa, aki korábban focizott, ezért választotta ezt a szakmát.

A svájci Blick nagy terjedelemben foglalkozott Judit szépségével © Pénzes Nikolett

– Sok helyen jártam már a világon, és nem éreztem, hogy nagyon megnéznének, mert nőként sportriporter vagyok. Németországban például kifejezetten sok hölgy dolgozik a szakmában.

Berkesi neve szinte már összeforrt a magyar válogatottal, hi­szen minden meccs után ő az, aki a tévében interjút készít a játékosokkal.

Berkesi Juditot nem először szúrják ki az idegenben játszott meccseken a fotósok és az operatőrök © MTVA/Zih Zsolt

– Rettenetesen sajnálom a csapatot, mert meggyőződésem, hogy ők próbálkoznak. De sajnos nem sikerült továbbvinni az Európa-bajnoki lendületet. Én sem va­gyok boldog, amikor egy-egy vereség után csalódott játékosokat kell interjúvolni. De például szombaton Gulácsi Péter egyből megállt, és a kamerák előtt kért bocsánatot a hibáiért. De említhetném az andorrai vereség után Dzsu­dzsák Balázs könnyes nyilatkozatát is. Engem viszont nem szabad, hogy elragadjanak az érzelmek – tette hozzá a riporter, aki szerint ma muszáj legyőzni Feröert, már csak a szurkolók miatt is.