Vadócz: Helyem lenne a válogatottban

Kirobbanó formában focizik Vadócz Krisztián az ausztrál Perth Gloryban. A magyar légiós élvezi az új kihívást, de ennyit még életében nem utazott egy-egy bajnokira, mint most.
Kirobbanó formában focizik Vadócz Krisztián az ausztrál Perth Gloryban. A magyar légiós élvezi az új kihívást, de ennyit még életében nem utazott egy-egy bajnokira, mint most.

– Kijelenthetjük, hogy jó döntés volt Ausztráliába igazolnia?
– Ez volt a leghívogatóbb ajánlat. Gondoltam, miért ne próbáljam ki magam egy új bajnokságban. S ahogy eddig mindenhol, itt is sikerült élnem a lehetőséggel.

– Hét mérkőzésen hat győzelem, mi a titok nyitja?
– Sikerült löknöm a csapat teljesítményén, igaz ez fordítva is, ha a csapat nyer, az én passzaim is szebbek. Ausztrál példával élve, szeretnénk tovább szörfölni ezen a hullámon.

– Sok országban megfordult pályafutása során, hogy tetszik az ausztrál foci?
– A svájci és a dán labdarúgáshoz hasonlítanám. Egy dologban viszont élen jár: hét végén nyolc órát repültünk Új-Zélandra, ami a leghosszabb utazás egy bajnokira az egész világon.

– Sándor György sokat segített a beilleszkedésben?
– Csak úgy neveznek minket: hungarian duo. A magyar csibészséget érvényesítjük. Gyuri sokat segített nekem a pályán és azon kívül is. Örülök, hogy a régi U21-es válogatott középpálya ismét összeállt.

– Járnak magyar szurkolók is a meccseikre?
– Láttam már Puskás-képpel ellátott magyar zászlót is lobogni a lelátón. Egyszer pedig Sydneyben egy magyar csoport jött oda hozzánk, akik bár hazai szurkolók voltak, örültek, hogy megvertük a csapatukat.

– Elképzelhető, hogy szerződést hosszabbít?
– A klubnál elégedettek velem, s tárgyalnak az ügynökeimmel. Jövőm a csapat sikereitől is függ, de ha úgy ítélik meg, hosszú távon is hasznos lehetek, én szívesen maradok.

– Milyen egy focista életszínvonala Ausztráliában?
– A hagyományos ausztrál futball, a rögbi és a krikett a labdarúgás előtt áll erkölcsi és anyagi elismerésben is, de nekünk, focistáknak sincs okunk a panaszra.

– Hozzászokott már az ausztrál élethez?
– Eddig a foci tette ki a mindennapjaimat. A feleségem most költözik ki. Nélküle fél ember voltam, vele akarom felfedezni az ausztrál élet szépségeit.

– S mi a helyzet a válogatottal, lát esélyt az Eb-szereplésre?
– Minden nap megfordul a fejemben a válogatottság. Az, hogy évek óta nem vagyok keret­ben, jócskán megnehezíti a helyzetem. Lenne helyem a válogatottban, hiszen most sem játszom rosszabb bajnokságban, mint az NB I, ahonnan előszeretettel válogatják be a focistákat.